Lara Stone et Hedi Slimane



Jag gillar den här bilden på Lara Stone. Men i övrigt har jag ingen som helst förståelse för att hon fick ca 20 helsidor i senaste franska Vogue. Men Hedi Slimane kan i och för sig göra nästan vem som helst till ett konstverk. Bilden är lånad från Hedi Slimane Fashion Diary.

Inflyttning

Idag har jag flyttat in i vad som ska föreställa mitt hem för de närmsta månaderna. Det är en liten skokartong på 17 kvadrat med fönster mot innergården (vilket innebär att det är mörkt som i en grotta). Men äh, what the fuck. Jag har gjort det till mitt eget, möblerat om och packat upp min grejer så det är super! Ska ta lite bilder sedan när jag vart på IKEA och köpt lakan och sådant. PUSS!

Massbloggning från Paris

Jag har egentligen inget internet än, men eftersom killen i receptionen på mitt hotell har blivit så himla charmad av mig så stack han åt mig ett kort med 15 minuter gratis-internet. Paris blir mer och mer fantastiskt. Idag har jag än så länge besökt ett av mina favoritkvarter, 2 arr, köpte två par skor och ätit bakverk för fyra personer. Ikväll blir det förhoppningsvis några drinkar med Mikaela, kanske på hörnbaren. Och imorgon pratar Petter friskt om Le Baron, vi får se vad man hamnar. Hoppas att ni har det fab där hemma cupcakes, vi hörs snart. Bisou!

En stockholmare i Paris part deux

Torsdag:

I Paris är det inte svårt att känna sig ensamast i hela världen, vilket jag gjorde igår. Traskade iväg i den bittra morgonluften till Sorbonne för inskrivningen och möttes av irriterade fransmän som inte kunde ett enda ord engelska trots att det mestadels är internationella studenter där. Jag förstod inte ens inskrivningslappen och var tvungen att akutringa till Jakob med gråten i halsen och få "förnamn" och "efternamn" översatt.


Gick sedan ner längs Seine och tittade på folk, solen sken och det åkte små turistbåtar på floden. Gick hela vägen upp till L'arc de triomphe, kollade lite i affärer, köpte mig en baugette och gick sedan tillbaka i solen. Åter till Sorbonne där inskrivningsprovet ägde rum vilket var ett totalt skämt. Jag förstod ungefär en fråga på hela provet och kommer med väldigt stor sannorlikhet hamna i nybörjargruppen, men hellre det än något som är för svårt. Träffade en riktigt fab grabb som jag hängde runt med ett tag. Blev ett glas rosé på en uteservering och en väldans massa modeprat - fantastiskt!

Nu sitter jag i sängen med senaste franska Vouge (som förövrigt har en fotosession med Hedi Slimane och de foton som jag nyligen publicerat) och äter Pan au chocolat som jag  blivit besatt av. Well, allt börjar bli bra nu- riktigt bra!

 

En Stockholmare i Paris part une

Onsdag:

Jag vet att ni är många som är nyfikna på min resa till Paris, och jag ska verkligen försöka hålla er så uppdaterade som möjligt. Idag är min första dag, ensam i den stora staden med väldigt många gator som väldigt få är utsatta på min gigantiska turistkarta. Jag har alltså yrat runt som den förvirrade turist jag än så länge är och tittat på omgivningarna. Tog mig en promenad längs Rue Saint Honoré fram till gatan där min lägenhet ligger och blev otroligt lättad och glad - kvarteren är hur mysiga som helst. Precis om hörnet från min lägenhet ligger Les Halles, McDonalds, massa små mysiga restauranger och affärer. Och jag har en hörnbar - en jävligt fräsch sådan också. Där kommer det bli drinkar efter inflyttningen.


Jag gick sedan vidare ner längs Boulevard Sebastanpol, över Seine, traskade förbi Notre Dame och åt lunch på ett ställe precis vid vattnet på vänstra stranden.


Annars har jag mest kollat lite i affärer, vilket håller på att bli min död eftersom jag inte ska köpa något, hamnade på världens största Sephoravaruhus och blev lyrisk. Nu har jag precis checkat in på hotellet och blivit uppgraderad till taksviten så jag har världens mysigaste rum med en gigantisk säng, takbjälkar och takfönster med utsikt över takåsarna (mycket tak där). På mitt nattduksbord står albumet med mina fina vänner uppställt. Så att jag inte känner mig ensam.


Paris enligt Klasson

Som många säkert undrar över så har jag kommit fram och är på plats i Paris. Idag har jag bara strosat runt och kollat på omgivningarna och ätit chokladwienerbröd med Mikaela. Har inget internet förrän på lördag så jag uppdaterar mer då. Bara så ni vet att jag lever. PUSS!

#0 Goda vänner växer inte på träd

Det är inte mycket som får mig att gråta tänkte jag säga, men då ljuger jag. Jag är sveriges mest blödiga person, men det är sällan jag gråter när jag är ledsen. Sätt på en sorglig/glad/fin/hemsk film och man får helt klart se några tårar leta sig ur ögonvrån eller säg något fint till mig när jag är lite känslig och jag börjar snyfta direkt. Någon som bara genom ett ord eller en blick kan göra mig rörd är Bella. Och det var nog när jag läste det här som jag verkligen insåg att hon är min allra bästa vän. Och som hon skriver, vi är väldigt lika, och trots en del olikheter, gnabb och meningsskiljaktigheter ibland och rätt ofta så är det hon som passar mig. Jag hörde någon gång att pingviner kan spendera hela sitt liv på att hitta den där andra lilla pingvinen som är rätt för just dem, och när de hittar den så lever de tillsammans till the end - och jag måste nog säga, hur corny det än låter, att Bella är min pingvin.

Jag är inte lika bra på att formulera lite vackra saker som hon har gjort i sitt brev till mig, och tur är väl det för hon vill alltid vara bäst. Och jag tror inte heller att jag behöver det, för hon vet antagligen att mitt tangentbord vid det här laget är blött och salt och att jag försökt 43 gånger att skriva något men inte blivit nöjd. Det är så vi fungerar, allt behöver inte formuleras i ord om vår vänskap, för den är vacker och fullständig som den är.
Hade jag vart en pingvin och Bella likaså, så skulle det liksom nu - alltid vara vi två!

Vi ses den 26e mars, det är 57 dagar / 1367 timmar til dess!


#1 Vad jag kommer att sakna

- Mina vänner. Inga nämnda, inga glömda.
- Arlas mellanmjölk.
- Att gå på Berns och 2.35:1 och dansa med mina vänner.
- David Kirsch Rasperry-mojitos på terrassen.
- Att kunna ringa folk när jag vill.
- Min pappa.
- PIC.
- 96ans nattbuss, den är fin den.
- Min säng.
- Saltlakrits och smågodis.
- Dålig svensk TV
- Att kunna se engelska filmer som inte är dubbade till franska.
- ICAs färska mezzalunapasta med spenat och parmesan.

Så, nog om det. Antagligen kommer listan vad jag kommer att sakna med Paris vara desto längre.

#2 Klasson och Bella i Paris



Ps. Bilden är INTE ett montage. Ds

#3

Jag har nu dragit i mig två glas vin och känner mig aningen lugnare. Resväskan vägde 19,8 senast vi kollade så det är inte lika mycket kris och panik som vi trodde att det skulle bli. Är det okej att dricka något starkt på arland 05.30?

#4 Lugnet före stormen

Nu börjar det bli rejält svettigt. Jag har fortfarande inte börjat packa och min packlista är inte fullständig. Jag har ingen aning om hur mycket det jag vill ha med mig väger och jag har inte provpackat varken bagage eller handbagage. Min hjärna är som ett inferno av en jävla massa tankar, nervositet och stress som flyger runt och alla håll och kanter och jag har knappt koll på vad jag heter och var jag ska längre.

Och det kommer antagligen bara bli värre. Ni kommer kunna följa mina panikattacker här i bloggen under kvällen, men det blir nog antagligen darling Bells som håller er uppdaterade om vad som händer, hah!

#5 Sista morgonen

Jaha, då vaknade man upp för sista gången i sin egen säng. Det bär av klockan 04 i natt till Arlanda så det är ingen idé att jag går och lägger mig innan. Kommer ändå vara för utfreakad för att sova. Idag har jag hur mycket som helst att göra. Klockan 12 ska jag till mitt gamla jobb, Regi, för att hämta min referens, sedan blir det avskedslunch med ElisabetPONG och direkt efter det ska jag hem och packa hela kvällen. darling Bells kommer över för att göra mig sällskap och hålla mig lugn.

Nu ska jag stressa vidare, framförhållning har ju självklart inte existerat i min värld.

#6

Nu tänker jag slita mig från mina tafatta försök att packa och istället åker jag hem till Södermalms skönaste par Daniel och Li där även Lova huserar. Vi hörs senare darlings!

Update:

Nu är jag hemma igen efter att ha promenerat från Hornstull, 5,7 kilometer var det - inte dåligt. Kvällen var hur som hur trevlig som helst. Det blev brieost, lite rödvin och prat om allt mellan himmel och jord. Jäkligt trevligt med andra ord. Sedan fick jag även leka cool ett tag då jag drog på mig utstyrseln som ni ser redan. Så kul kan jag vara!


#7 Paris, je t'aime



Eftersom jag har allmän Parisfeber just nu och försöker komma över allt jag kan på franska så trillade jag över filmen Paris je t'aime. En helt jäkla fantastisk film sammansatt av kortare berättelser från olika stadsdelar i Paris. Alla är rejält underliga men de är vackra. Här ovan ser ni en av mina favoriter. Den lilla pojken i början, Jean-Claude, berättar om hur hans föräldrar träffades.

#8 Fashion diary of the day



Hedi Slimane Fashion Diary December 2008

#9 Måndag

Idag har jag sovit bort halva dagen vilket gör mig oerhört irriterad. Jag hade behövt tvätta nu på förmiddagen då jag tar det säkra före det osäkra och slänger i allt som jag kanske ska ta med mig, jobbigt att komma fram och behöva tvätta det första man gör. I natt drömde jag att jag var på plats, tog en promenad upp till Place Madeleine och tittade i alla fina butikers skyltfönster, jag var ensam och det var en sådan fantastisk känsla. Tog en tur på Sephora och köpte duschcremer och ansiktsprodukter för inga pengar alls, jag älskar Sephora och har sett på kartan att jag har en butik nästan om hörnan från där jag ska bo. Det kommer bli dyrt.

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Det behöver städas och jag tänkte förse Gustav med rostasfilé och färsk pasta till lunch. Idag ska jag äta lunch till frukost och frukost till lunch. Puss!

#10 När nervositeten kommer krypandes

Folk har frågat mig, ungefär 5 gånger om dagen i en månad nu, om jag inte är nervös inför Paris. Och jag har utan att ljuga kunnat svara nej varje gång. Men nu ikväll kom en konstig känsla krypandes när jag insåg att i morgon är sista dagen jag hinner träffa någon innan jag åker, att jävlar jag ska faktiskt vara borta hela våren och ingenting kommer vara sig likt när jag kommer tillbaka. Tänk om alla mina vänner glömmer bort mig? Tänk om Berns brinner ner? Tänk om Vapiano sadlar om och istället börjar servera indisk mat?  Allt det som är min trygga vardag kan ju ändras medans jag är borta. Människor förändras.

I morgon ska jag träffa exet för att säga hejdå och jag ska även träffa Lova en sväng. Men på tisdag ska jag packa ner hela mitt liv i en resväska, krama darling Bells tills hon blir blå och gråta en skvätt - och några timmar senare sitter jag på planet till Paris utan hembiljettHelt plötsligt är jag nervös! 

#11 Avskedsmiddag nummer 2

Nu var sista familjemiddagen avklarad. Jag, mamma, åke och Karolin åt en fantastisk middag på Zink GrillBiblioteksgatan. Sjukt mysigt ställe och min sallad med halstrad gravad lax och grillad paprika var verkligen fab, så även den enorma bit belgiska Schwartzwaldtårta jag klämde i mig till dessert. Dock var servicen inte direkt topp, eller den var rätt tacky men så kan det vara ibland. Var bra att få äta något ordentligt då jag misstänker att jag kommer leva på typ pestopasta och vin de närmsta månaderna.



#12 EGO!


#13 Förberedelser

Det var verkligen mer att fixa inför min resa än vad jag trott. Har spenderat hela förmiddagen med att skriva ut och kopiera papper som jag måste ha om det händer något. Kopior på kort, pass och allt man kan tänkas ta kopior på, mamma är rätt nojjig inför min resa om jag säger så.

Resten av dagen ska jag försöka göra klart min packlista och börja banta den då jag misstänker att jag just nu har ungefär 15 kg bagage för mycket. Ska även ta en promenad med Christoffer och senare ikväll blir det middag på Zink med familjen. Mycket avskedsgrejer nu innan jag åker.

#14 Going-awayparty

Gårdagskvällen och natten blev lyckad. Dock så var jag sjukt seg, hade ont i fötterna och kom aldrig riktigt igång - men jag hade roligt. Pratade, dansade lite och drack goda drinkar på Berns / 2.35:1 Och det var fantastiskt att ha så många fina vänner omkring sig som man vet är där för min skull och för att säga hejdå, fina fina ni som ville vara med mig igår - tack!






#15

Det är märkligt egentligen hur mycket förberedelser det krävs när man ska ha en liten tillställning för 12-13 personer. Musiken måste ordnas och ikväll blir det en salig blandning mellan Kylie Minogue, Yelle, Kleerup och Familjen. Vinet ska läggas på kylning och framförallt så måste jag bestäma mig för vad jag ska ha på mig, vilket inte är helt lätt. Jag ligger alltid en timme efter i förberedelserna och öppnar ofta dörren i blött hår eller utan smink och skor och om jag inte sätter fart nu så kommer jag göra det idag med.

Så, ikväll blir det alltså vin, dans, cookies och Vanilla skys - inte helt fel!


#16 Lördag

Idag är det min sista lördag i stan innan jag åker till Paris. Det ska firas med förfest hemma hos mig och Berns / 2.35:1 efter det med mina 12 närmsta vänner. Kommer bli fab!

Inte lika fab är att jag fått svar från min hyresvärd i frankrike och allt är som vanligt lite luddigt. Bland annat så var det precis som jag misstänkte - att jag inte har en dörr utan enbart ett draperi till toaletten, inte så fab. För övrigt är jag mer taggad än någonsin. Igår köpte jag det sista jag behöver ha med mig och köpte även typ 4 olika sorters saltlakrits till Mikaela som redan är på plats där nere och har stora cravings efter smågodis. Jag förstår henne.

Nu ska jag ta mig i kragen och gå upp ur sängen och äta frukost. Har inte så jättemycket att göra idag förutom att förbereda inför kvällen. Vi hörs lite senare!


#17 Google Analytics

Jag gjorde som darling Bells och skaffade mig ett konto på Google analytics. Jag har där upptäckt att jag tydligen har läsare från Italien, Frankrike, Finland, Belgien, Tyskland och Österike. Jag undrar egentligen vad de ser i min blogg, speciellt de 11 italienare som besökt den under ganska lång tid. Kanske blir så att jag kör mina inlägg parallellt på engelska när jag flyttar till Paris. Om det finns efterfrågan såklart, vilket det antagligen finns då min engelska är så katastrofalt dålig i skrift att det lär bli rena komedin.

#18 En dag med mamma

Jag känner mig duktig, har spenderat nästan hela dagen med min kära mor till hennes stora glädje. Vi började dagen med megafrukost - färskt bröd, serranoskinka, nypressad juice och wienerbröd. Satt kvar i nästan två timmar och gaggade om allt mellan himmel och jord. Resten av dagen har vi städat och handlat, inte lika kul.

Ikväll ska jag nog bara vara hemma och slöa framför Let's Dance och äta semlor ,om jag inte ska träffa Lova och göra något mysigt. Trevlig helg cupcakes!


#19 Vouge Russia


Bild: Terry tsiolis

#20 Dålig dag

Idag är jag på extremt dåligt humör. Förutom att jag känner mig fet och äcklig så har jag inte fått min lön, som verkligen behövdes. Som pricken över i:et tjatar mamma på mig konstant om att jag ska städa mitt rum och badrum, inte direkt vad jag känner för att göra just nu. Men, måste man så måste man. Hoppas att ni är på bättre humör idag än jag!

#21 Pretty as Kate


Så här tänker jag bannemig se ut i sommar. Lovely Kate Moss

#22 Torsdagskväll

Italiano Papá var fantastiskt. Det blev champagne, Risotto Frutta di mare och en pannacotta med karamelliserade valnötter på det. Nu är jag mätt som en plätt och tänkte kolla på The Rachel Zoe Project. Egentligen rycker det i dans- och alkoholnerven och jag skulle nog inte tacka nej till att gå till Berns och svänga mina lurviga om jag hade pengar till det. Får i alla fall förhoppningsvis lön i natt, 300 spänn - yey!

#23 Papa

Nu ska jag snart åka in till stan och äta med min älskade pappa. Blir sista gången på typ 5 månader vi ser varandra så det känns rätt jobbigt. Han och jag står varandra väldigt nära och det kommer bli jobbigt att inte kunna prata med honom två gånger om dagen som vi gjort sedan jag var liten. Jag kommer helt enkelt sakna honom något fruktansvärt när jag är borta. Och till hans ära har jag valt att vi ska äta på Italianos nya filial, trattorian Italiano Papa.


#24 Balmain and some lovely shoes


Bild lånad från lefashionimage

#25 Torsdag

God morgon! I natt har jag sovit elva timmar, så jävla skönt. Fullkomligt däckade igår när jag hade stängt av datorn och vaknade inte till väckarklockan i morse, men vad gör det? Drömde konstigt drömmar från förr, miljöer, ljud och dofter. Det var härligt men läskigt på samma gång, att man verkligen kan känna som när man var liten.

Idag tänkte jag ta hand lite om mig själv. Hårinpackning, naglar och ansiktsmask är rätt högprioriterat då jag känner att jag förfaller mer för varje dag som går. Ikväll ska jag som tidigare nämnt på middag med pappsen och sedan vill Kristina att jag följer med henne till Berns och 2.35:1 då någon kompis till henne spelar. Vi får se, jag är pank och nykterist fram till lördag så jag känner mig inte jättesugen på att gå ut. Vad ska ni göra idag cupcakes?

#26 Natt

Jag kom precis hem efter att ha tittat på film med A. Jag är dock en extremt dålig filmpartner då jag alltid tröttnar efter några minuter och inte orkar hänga med, eller så fort ett skjutvapen visas i bild så börjar jag gäspa och titta på mina naglar istället. Hur som var filmen okej, det lilla jag fattade av handlingen.

Jag älskar att komma hem sent. Då är ingen annan vaken och det känns som att jag bor själv, utan en mamma som konstant är i mitt rum och pratar eller rotar igenom mina lådor på jakt efter ett viktigt papper eller en avdankad mobil. Nu är det bara jag, jag och jag. Det enda ljudet som hörs är det kurrande ljudet från min mage. Egentligen skulle jag vilja göra en riktig brakmåltid nu, det är alltid godast att äta på natten, men då skulle jag bli påmind av att jag inte var själv eftersom hela familjen skulle vakna och skälla på mig. Istället ska jag nog stänga av datorn och läsa några kapitel i min bok som jag fortfarande inte är klar med, och som blir sämre och sämre för varje sida. Vi hörs imorgon, och då ska jag förövrigt ha avskedsmiddag med Pappa och Rose-Marie på Italiano Papa. God natt vänner!

#27 HSFD


Hedi Slimane Fashion Diary

#28 My wet dreams about shoes

 

1. Forever21
2. Steve Madden
3. Doc Martens
4. Forever21

#29 God morgon!

Jag har aldrig vart speciellt bra på att gå upp när väckarklockan ringer. Och idag drog jag över med nästa två timmar. Minns lite svagt att Sarah ringde vid tiotiden och försökte släpa med mig ut på någonting men att jag typ mumlade och lade på, trevligt värre. Kanske går över tlll söder och fikar eller lunchar med henne, om mitt konto tillåter det vill säga. Vad ska ni göra idag?

#30 Masks!

I våras var jag och Kristina på maskerad iklädda masker. Hittade bilderna nu när jag grävde igenom arkivet från Studentskivorna. Måste nog ha med min mask till Paris, det är ju riktigt läckert!


#31 Klagomur

Jag är så less på min tillvaro. Varje dag är den andra lik och det händer i stort sett ingenting som får mig att skratta eller höja på ögonbrynen. Jag är verkligen jätte, jättetrött på att sitta hemma med bara mig själv som sällskap medans mina vänner jobbar och går i skolan. Inte blir det bättre av att mitt konto ekar av tomhet och att det enda jag vill göra är att gå ut och köpa mig en fin vårgarderob till jag åker till Paris. Nej, istället har jag massa måsten innan jag åker som att bestämma vilka kläder jag ska ha med mig, klacka om X-antal skor som jag inte har råd med och massa andra nödvändigheter att köpa. Det enda jag vill göra är att gå ut med mina vänner, i pumps utan att frysa om tårna, dricka mängder med drinkar och dansa in till småtimmarna på en fantastisk klubb någonstans.

Om exakt en vecka så kommer jag antagligen ligga och hyperventilera i min säng medans darling Bells försöker packa bra saker till mig. Det känns konstigt att inte vara ett dugg nervös inför att flytta hundratals mil hemifrån till en stad där människorna inte förstår vad jag säger och lever på ett helt annat sätt. Men antagligen kommer paniken på tisdag när jag inte hittar mitt pass, inskrivningsbeviset till Sorbonne och allt annat som är viktigt att jag tar med mig.

Nej nu måste jag sluta klaga, ta en promenad istället eller göra något annat vettigt.

#32 Scarlett as Marilyn

Det är väl inte många som missat att Scarlett Johansson är ansiktet för Dolce&Gabanna Cosmetics. Vet dock inte om jag är speciellt förtjust i Marilyn Monroe lookaliken. Scarlett är jäkligt vacker men jag tycker nog hon är snyggare som simpel och osminkad i Vicky Cristina Barcelona än med tonvis av smink och lockat hår.


#33 Paris and Dior


Jag vet att jag säkert publicerat den här bilden tidigare, men jag älskar den.

#34 Alla dessa serier

Jag har verkligen börjat följa en hel drös med halvtaskiga amerikanske serier. Gossip Girl har jag följt sedan dag ett men nu har även The City, Rachel Zoe Project och Greek hamnat på listan över serier jag Absolut måste se. Känns lite tragiskt att bara sitta framför datorn och nörda hela dagarna.

Idag är det ännu äckligare väder än igår så jag tänker nog hålla mig inne. Blir perfekt då senaste avsnittet av Gossip Girl just nu är på ingång. Vad ska ni göra idag darlings?


Här kan ni förövrigt se The City.


#35 Måndag, som alla andra dagar

Måndagar är aldrig speciellt roliga, inte denna heller. Har dock fått väldigt mycket gjort inför Paris då jag har köpt diverse försäkringar, pluggat lite franska och kollat upp resvägen till IKEA Roissy. I övrigt har jag inte gjort så mycket - blev lite Opera Winfrey som hör arbetslösheten till och lite annat skit på TV men jag måste erkänna att jag verkligen tröttnat på att släpa runt hemma hela dagarna.

Tisdagar är dock veckans bästa dag då både Gossip Girl och The City kommer ut med nya avsnitt. Då har jag i alla fall en timmes underhållning. Nu ska jag kolla på Rachel Zoe Project och sedan försöka sova så jag orkar upp imorgon.

#36 Mr Slimane


Hedi Slimane Fashion Diary

#37 Hedi Slimane Fashion Diary

Jag har hittat helt fantastiska bilder av Hedi Slimane som även han är en av världens bästa fotografer. Jag älskar hans naturliga porträtt av personer som verkligen skulle kunna vara "next door". Då bilderna är väldigt stora och väldigt många så kan jag inte ta alla på en gång. Här är en av mina favoriter.



#38 Frankrike

Jag har kommit på att jag typ älskar det svenska tåg- och tunnelbanesystemet. Åtminstone med anledningen av att man kan ta sig ända fram till alla IKEA-varuhus i stockholmsområdet. Jag har helt seriöst suttit i över en timme nu, med Google Earth, IKEAs franska hemsida och en tåg/tunnelbanekarta i högsta hugg och försökt lista ut hur jag lättast tar mig till ett varuhus utan att behöva gå flera kilometer över fält och vada genom floder, typ. En total jävla omöjlighet. SUCK!

Uppdatering; Jag gjorde precis franska institutets språktest för att se vilken ungefärlig nivå min franska ligger på. Eftersom att jag läst i tre år så kan man ju tycka att jag borde kunna prata rätt bra. Nej, Nej. Kursen de rekomenderade mig var den tredje lättaste och innehöll följande;

"A1+ Man lär sig: att inhandla något, att beskriva någon, måltidsvokabulär, kläder, djur, vanliga

oregelbundna verb, 'futur proche', 'passé composé', mm ." Kanske bör jag öva lite mer innan jag åker...


#39 Måndag

God morgon cupcakes! Som vanligt så somnade jag först på morgonkvisten, och om jag ska vara helt ärlig så kunde jag inte slita mig från min katastrofala bok utan var verkligen tvungen att läsa till ögonen föll ihop av sig själva. Vaknade, på bra humör, och såg att hela gården var täckt av snö - precis vad jag inte ville skulle hända innan jag åkte. Jag som måste ta mig till Swedbank och anmäla CSN-konto och göra lite andra ärenden.

#40 Noir et Blanc

Nykomlingarna på årets ELLE-gala blev som bekant det svenska märket Noir et Blanc som jag aldrig tidigare hade hört talas om, trots att de gjort två tidigare kollektioner. Kollade igenom deras spring/summer09-kollektion och hittade dessa godbitar, känns väldigt mycket Acne.


#41 Patrick Demarchelier

En av mina absoluta favoritfotografer är fransmannen Patrick Demarchelier. Han har plåtat för Vouge världen över och för alla tidningar värda ett namn. Bilderna är lånade från hans hemsida.






#42 Söndag

Vanligtvis brukar söndag vara den dagen då jag tvättar bort all rök och spritlukt ut håret, fixar naglar och lägger ansiktsmasker. Men idag har jag faktiskt gjort något vettigt. Mötte upp darling Bells på Götgatsbacken och gick lite i affärer samt köpte mig en bok. Vi promenerade sedan in till stan, hälsade på Lova en sväng, och mötte sedan upp Johan och hans nya flickvän Emmy för fika på L'angolo. Fikan var väldigt trevligt och trots att Bells var tvungen att rusa hem till middagen så stannade jag kvar några timmar och snackade skit med det söta paret, väldigt trevligt.

Ikväll ska jag ta hand lite om mig själv och förhoppningsvis hinna med någon kapitel i min nya dåliga chic-lit som jag misstänker är ännu värre än den förra. Hoppas att ni har haft en bra helg!

#43 Gårdagskvällen

Gårdagskvällen blev som vanligt med darling Bells väldigt lyckad. Skaldjursrisotto och wienernougatglass med varma hallon är aldrig fel och jag var väldigt snäll som försökte lära Bella, som är totalt oduglig i köket, hur man lagar en klassisk italiensk risotto. Det dracks vin för hennes del och själv höll jag mig till enorma mängder mineralvatten, antagligen för att inte bli frestad av att dricka upp hennes vin. Kollade en del på lägenheter i Paris och drömde framför Google Earth. Strax efter två blev det dags att sätta fröken i en taxi som vi förbeställt och när vi kommer ner till porten har Taxi Stockholm istället skickat en limousine som ska ta Bellsi hem till Mälarhöjden. Jag gapskrattade typ till jag somnade.

#44 Segheten själv

Jag måste vara världens segaste människa. För tre timmar sedan bestämde jag mig för att jag skulle ta en promenad till PocketShop till Götgatan för att köpa mig någon ny dålig chic-lit att slå ihjäl veckan med. Men vad gör jag, jag sitter fortfarande kvar hemma och ugglar. Jag orkar bara inte gå ut när det är kallt. Röd näsa, torra händer och kalla tår är ingenting för mig.

Jag ska dock snart börja förbereda lite här hemma för vid sjutiden kommer darling Bells över på middag och skitsnack. Ska bli trevligt att få skvallra av sig lite, inte för att det händer så mycket i mitt rum, men ändå.

#45 Latenightpics


Sasha Pivovarova

#46 Fredagsnatt

Jag har verkligen fått grova sömnproblem. I natt kom jag hem vid tjugo i tre, hade vart vaken sedan 10 men kunde ändå inte somna förrän 05. I morse gick jag upp klockan tio igen och har vart dödstrött hela dagen men så fort klockan närmade sig en normal tid att gå och lägga sig, blev jag hur pigg som helst. Och nu sitter jag här, har sovit typ 9 timmar på två nätter och kan ändå inte sova. Jag förstår inte vad det är för jävla fel på mig. Tråkigt har jag också!

#47 Fredag

Som tidigare nämnt så var ju fredagar tidigare veckans höjdpunkt då man kunde pusta ut från skola och jobb och bara ta det lugnt. Nu tar jag det lugnt 24 timmar om dygnet varje dag så på fredagar spritter det i benen och rycker frenetiskt i alkoholnerven. Ikväll blir jag dock hemma, med godis och Perrier framför Let's dance och Runaway Bride. Äh, det kan vara rätt nice det med.

#48 Det är min grej det, att dra ner Sebastians byxor

Elisabet verkar också blivit insnöad på det där med polaroidbilder. Hittade denna fantastiska bild från en vild sommarnatt i Uppsala. Fina, fina tider det.


#49 Min kväll

Precis hemkommen efter en väldigt trevlig men otippad kväll. Trodde att det skulle bli röj på Berns och 2.35:1 hela natten men istället så mötte jag först upp massa människor hemma hos Nici för att sedan åka till Harry B' James och lyssna på något punkband som spelade. Egentligen har jag ingen aning och vad vi gjorde där och framförallt - varför vi var där. Det var dock trevligt ett tag och när öronen började tjuta drog istället jag, Arman och David till Berns där Cristian Dinamarca spelade väldigt "blippig", elektroniskt dunk. Men vafan, det var trevligt. Blev dock nyktert ikväll och relativt tidig hemgång, men att bränna 24 spänn en torsdagsutgång är aldrig fel. Sov gott!


Måste säga att jag inte är helt nöjd min mobils 5 megapixelkamera, bilderna blir "aningens" oskarpa, hah!

#50 Ut i stockholmsnatten

Nu har jag återigen snörat på mig kängorna för att gå ut med lite fantastiska vänner och dansa. Ses i vimlet darlings!



#51



Mycket bilder idag, jag vet. Känner mig bara så tom på ord och inspiration och det finns verkligen nada spännande att rapportera. Ni får nöja er med inspiration i form av bilder istället, denna är lånad från lefahionimage.

#52 Matthew Williamson






Matthew Williamsons pre-fall09 kollektion innehåller definitivt många guldkorn. Mest kär blev jag i de bruna skorna som är återkommande på alla bilder. Hans kommande samarbete med H&M kan inte bli annat än bra. Bilder från style.com


#53 Torsdag

Min, Lova och Armans lilllördag idag och jag känner mig inte taggad för fem öre. Att dricka massa drinkar på Berns känns fortfarande väldigt långt bort så jag tror att jag ikväll kör på Ramlösa och tidig hemgång. Dock så blir det nog vår sista torsdag innan jag åker så man borde ändå köra på ordentligt, plus att Cristian Dinamarca spelar och det lär bli bra - äsch, vi får se hur det blir.

Idag har jag inte så mycket att göra. "I dina kläder" lästes ut i förmiddags och jag har inget nytt jag är direkt sugen på att kasta mig in i. Jag letar fortfarande febrilt efter Bret Easton Ellis böcker på svenska då jag aldrig vart mycket för att läsa på engelska men de finns bara på avlägsna förortsbibliotek och bokantikvariat, typ. Nu ska jag nog ta en promenad i solen med lite Surburban kids with biblical names i lurarna så behöver jag inte ha ångest över det enorma lasset pasta med tryffelolja som jag precis vräkte i mig.

#54 B.L


Blake Lively  för "W Magazine" December 2008

#55 natt

Är precis hemkommen från en väldigt trevlig middag på Vapiano med Freddie och Claes. Det blev pasta pomodoro mozarella och inte helt oväntat lite pannacotta på det. För somliga blev det några flaskor vin och drinkar, lite öl på skjorta och väggar och vissa barn under 2 år fick i sig lite alkohol de med. Själv höll jag mig spiknykter då bara lukten av alkohol just nu får mig att må illa. Nej, nu ska jag lägga mig och plöjja igenom några sidor i min chic-lit innan jag somnar. See you tomorrow cupcakes!


Ps. Barnet är lånat för bilden och tillhör inte någon av oss. Just in case. Ds

#56

Mina dagar är fyllda av rätt meningslösa saker. Idag har jag läst några kapitel i en fruktansvärt dålig chick-lit som jag inte skulle rekomendera någon på denna jord att läsa, Jane Green "I dina kläder", och den enda egentliga anledningen till att jag fortsätter läsa den är att jag inte har något bättre för mig. Jag har skapat en Paris-blogg, gjort hela designen till den och raderat den igen. Sist men inte minst har jag kollat lite på Juno, för tredje gången den här veckan (men vadå, den är ju så bra!).

Ikväll ska jag dock in till stan och äta middag med Fredrica och Claes på Vapiano.

#57 14 dagar

Idag är det exakt 14 dagar till jag landar på CDG med mitt liv nedpackat i två väskor och tar en taxi in till Paris och Louvre Châtelet, som ska vara mitt hem till den 6 juni. I can't wait!

#58 Raybans and a cigarette


lesmokingimage.blogspot.com

#59 Franska

Okej, jag har ångrat mig - jag stannar i Sverige. Eller flyttar till något engelskspråkigt land istället. Jag har nu spenderat timmar framför google translate och med mitt franska lexikon i högsta hugg i ett desperat försök att översätta mitt CV till franska. Jag som trodde att min franska var helt okej men oj vad fel jag hade.

#60 I want your look


Kate Moss, om jag inte minns fel så är bilden tagen av Hedi Slimane.

#61 Kulturama

Jag älskar det mesta med att bo i Hammarby Sjöstad. Det ligger 15 minuter från city, det är lugnt och omgivningarna är fina. 7eleven håller öppet nästan dygnet runt och Max har världens godaste supremeburgare. Dock så finns det en ofantlig nackdel med att bo på Korphoppsgatan, vi är nämligen grannar med Kulturama som dagligen försöker "utbilda"  teaterapor och blivande musiker. Så, byggnaden bredvid mitt hus är alltså fyllt med kids som är helt övertygade om att de inte behöver en ordentlig utbildning därför att de ska ändå bli skådespelare i Hollywood eller rockstjärnor. Dessa människor får gärna göra precis vad de vill med sina liv, och vissa av dem kommer säkert bli väldigt framgångsrika inom sitt diverse område, det tvivalar jag inte på. Dock måste jag dagligen, eftersom jag själv är mer eller mindre misslyckad och arbetslös och går hemma hela dagarna, stå ut med att höra dessa teaterapor repetera repliker väldigt högljutt på min innergård och värst av allt, höra folk lära sig spela instrument. Det är ett jäkla bonkande på trummor, falska stämmor i mikrofoner och omusikaliskt gitarrspel som når mina öron så fort jag öppnar fönstret och det är en riktig pina eftersom de ofta börjar tidigt på morgonen. Så snälla Kulturama, flytta - eller stäng era fönster när ni ska utbilda dessa blivande rockstjärnor.

#62 Tröttmössa

Okej, jag fastnade framför min bok och somnade inte förrän någon gång innan fyra, jävligt smart när man får besök vid halv tolv. Vaknade dock av bästa smset, darling Bells har bokat biljett  så den 26 mars kommer hon ner till mig i Paris för att fira sin 20årsdag, dricka mängder med vin och ha det allmänt jäkla bra  - då har jag något att se fram emot de första veckorna som antagligen kommer vara pest och pina. Nu måste jag göra mig i ordning så att jag hinner möta Kech vid tvärbanan!


#63 I'm having trouble sleeping

Jag är inte ett dugg trött och klockan är snart halv 3, jäkligt tröttsamt. Har plöjt igenom en hel hög filmer ikväll;
The Notebook, Sleepless in Seattle, Vicky Cristina Barcelona och Juno - vilket är så många filmer som jag normalt sett ser på två, tre månader. Imorgon dyker dock Kech upp redan vid 11 för att ta lite avsked då hon rör sig mot varmare breddgrader, för backpacking i Thailand en månad, men då jag är borta när hon kommer hem blir det ett halvår tills jag får se den lilla tösen igen. Och jag kommer vara Trött på riktigt om jag inte går och lägger mig snart. Så, sleep tight cupcakes!


#64 The notebook

Jag har precis sett världens vackraste film. Jag är inte typen som sitter och gråter framför kärlekskranka tjejfilmer men efter att ha diskuterat film med A bestämde jag mig för att se The Notebook - och jag kan verkligen inte sluta gråta. Det måste vara den vackraste historian om kärlek som någonsin berättats, och jag som är så skeptisk till att finna den där eviga kärleken och bara suckar när folk pratar om kärlek, började lipa efter cirka 5 minuter och grät mig igenom i stort sett hela filmen. Men well, den är att rekomendera.

#65 Allt man behöver



darling Bells publicerade den här fantastiska bilden härom dagen, och jag måste bara visa er den. Jag blir varm i hjärtat när jag tittar på alla vackra skor och cupcakes.


#66 en dag med Lova

Precis som jag misstänkte så fick Lova mig på riktigt bra humör. Hon är ett sådant energiknippe, på alla positiva sätt. Vi strosade först runt på Götgatan och klämde på fina reaplagg och jag blev med ett par sjukt snygga Cheap Mondayjeans med hög midja som jag letat efter riktigt länge. Vi promenerade sedan genom Gamla stan in till stan, åt lite lunch och gick sedan tillbaka till söder. Ikväll är jag sugen på att hitta på något mysigt, vi får se vilka som är på. 

#67 A womans right to shoes



Slösurfade för övrigt runt lite igår kväll och hittade dessa fantastiska klackar från Forever21.

#68 Måndag

Baksmällan är nästan intill obefintlig nu men ångesten över lördagsnatten återstår. varför kan man aldrig lära sig att de där sista järnen innan stängning inte är någon bra idé? Well, nog om det. Idag ska jag möta upp Lova i stan för att hitta på något kul. Det är bra det, Lova får mig alltid på bra humör och det behöver jag.

#69 Nämen, en bild!


Trevligheter hemma hos Ylva när jag fortfarande kunde stå upp och samtala som en vuxen människa, hah!

#70 Koma

Jag är fortfarande helt utslagen och mår verkligen pyton. Det blir ingen alkohol för mig på ett tag nu..

#71 Huvudet i sanden

Jag har alltid trott att mina vänner var snäppet värre än jag när det kommer till alkohol. Tydligen så är jag värst.
Jättetrevlig middag med tillbehör igår, verkligen. Berns och 2.35:1 var också fantastiskt till de skakade järnen kom fram. Det blev nog ett eller fem för många och idag är jag en knippe ångest och Helt död.

#72 Saturday night

Nu ska jag snöra på mig kängorna och slänga mig på tunnelbanan in till stan då Ylva ställer till med middag och kalas. Var kvällen sedan för mig återstår att se. Antagligen hittar ni mig på Berns terrass i högra baren med en Rasperry-Mojito i handen och tio i magen. So long cupcakes!

#73 vad jag roar mig med när jag inte kan sova


#74 Ett kuvert med ångest

Brevid mig ligger ett oöppnat kuvert från SEB innehållandes alla mina kontohändelser under 2008. Och jag säger å det, det är TJOCKT. Varje år så fasar jag för att se sanningen i vitögat gällande min privatekonomi - jag har ingen som helst koll på mina pengar och jag kommer antagligen aldrig få det. Vad är det dessa papper kan säga mig som jag inte redan vet?
- Att jag dricker alldeles förmycket och för ofta
- Att jag antagligen röker mer än jag tror
- Att jag ofta är för lat och tar taxi istället för buss
- Att jag på tok för ofta köper godis på 7eleven
- Att jag spontanshoppar förmycket kläder som jag aldrig använder.

Jag vet redan allt detta så alltså behöver jag inte se det tryckt på 30 papper. Nog klarar kuvertet kanske att ligga några dagar till, eller måste man ens öppna det?

Uppdatering: Åh, fel av mig. Bunten med papper var bara för sista kvartalet och inte för ett år. Ännu mer ångest.

#75 lefashionimage


#76 Hemmakväll

Då min förkylning verkligen tagit död på mig och jag måste orka hålla igång imorgon så bestämde jag mig för att köra på en riktig hemmakväll. Det blir Let's dance och choklad med mamma och åke istället för drinkar och andra trevligheter. Well, måste man så måste man. Nu lär jag mig i alla fall hur mina vänner med pojkvän har det varje helg, hah!


#77 Jag och mina bilder

 
Jag har så jäkla mycket fantastiska bilder jag egentligen skulle vilja fylla bloggen med eftersom jag alltid vart svag för vackra saker och samlat på mig en del genom åren. Men eftersom ni antagligen skulle tröttna rätt snabbt så får jag nöja mig med några stycken.

Den första bilden är på darling Bells på nyår när hon dansade runt i sin hallonröda klänning och slet ut sina Pradas till tonerna av MGMT - Time to pretend.
Den andra bilden är jag och Lova på Berns där vi hade en fantastiskt kul kväll, som alltid. Om jag inte minns fel så var det min första kväll där.

#78 Blood is the new black


Jag blev ju tidigare ofantligt sugen på YSLs klassiska grå t-shirt. Nu har Bloodisthenewblack.com släppt denna för att hedra minnet av Yves Saint Laurent, kostar inte heller skjortan utan går lös på 36$. Kanske slår till om ekonomin tillåter. 

#79 Godmorgon cupcakes!

Jag är verkligen sämst på att gå upp på morgonen. Det spelar ingen roll om jag ställer mobilalarmet på högsta volym med något irriterande ljud eller en låt jag normalt blir taggad av - jag kommer helt enkelt inte upp förrän jag är utvilad. Och eftersom jag somnade 04 imorse så är jag rätt sliten idag. Tur att kvällen än så länge ser lugn ut, men vem vet, antagligen dimper det ner något sms under eftermiddagen om vindrickande. Det vore i och för sig inte helt fel!

#80 Polaroid

 

Började också leka lite med polaroidredskapet som Bells hittade och har precis som hon blivit besatt. Jag har gjort om en jäkla massa bilder nu, men ingen blir speciellt bra. Well, övning ger färdighet.

#81 HATT!

Trillade över Emma Nygrens blogg och hittade en sjukt jäkla snygg hatt. Varför har jag aldrig skaffat mig en hatt? Hennes nya kärlek från Hugo Boss skulle jag inte direkt tacka nej till. I Paris ska jag ha hatt, och basker - och jäklar vad snygg jag ska vara!

#82 Smokin' hot




http://lesmokingimage.blogspot.com

#83 Rastlös

Det spritter i hela kroppen. Jag försöker febrilt komma på något att göra. Inget bra på tv ikväll, senaste ELLE var inte mycket att hänga i granen och jag har redan sett Vicky Cristina Barcelona två gånger sedan igår. Jag vill sätta på mig mina fina TopShops och gå ut och dansa i Stockholmsnatten. Dricka alldeles för många färgglada drinkar och kedjeröka. Jag är trött på att sega runt hemma i lägenheten hela dagarna. Gå upp vid tolv, äta lunch till frukost och klä på mig lagom till att mina föräldrar kommer hem från jobbet. Att vara arbetslös och ha hela dagarna för sig själv var visst inte det ljuva livet.

#84 Montmartre


#85 Gud hörde mig

Igår hade jag disponibelt belopp 16,40 på mitt konto. När jag nu loggade in upptäckte jag att jag hade över 1600 kr som helt plötsligt bara fanns där, utan någon post om att jag fått in pengar. Sjukt konstigt, det måste spöka på SEB. Men det är bara att tacka och ta emot!

#86 En lunga mindre

Har hostat sönder mig hela morgonen och jag är relativt säker på att jag bara har en fungerande lunga numera. Dessutom har jag hostat sönder något i ryggen och jag är osäker på om det är ett revben som gått av eller bara träningsvärk. Kanske börjar bli dags att besöka min läkare snart.

Idag känns det som en seg dag. Slaffsar runt i kimono och duntofflor och vet inte riktigt vad jag vill göra. Älskade Lova har äntligen kommit hem från Italien och fjällen så jag ska försöka lura över henne på lunch tror jag. Fram mot kvällen ska jag hänga lite med Ki och ställa upp som porträtt för hennes nya systemkamera, jag som blir så jäkla dålig på bild. Äh, dagen blir nog bra trots allt.


#87 We act like crazy people, and we have crazy hair


#88 Those were the days

Jag som tidigare vart så nogrann med att alltid vara uppdaterad på det senaste inom musik har börjat lyssnat på klassiker från mina tidiga tonår. Skrålar högt till Hellacopters No song unheard, dansar i min ensamhet till Melody Clubs Palace Station och funderar på livet med Broder Daniels gamla depplåt Shoreline i öronen.

Minns de gamla klassikerna. Kalas där vi skuttade runt till Marit Bergman, dansade oss svettiga till Infinite Mass och hånglade i gräset. Where the action is där jag med svart stjärna under ögat grät en skvätt till Broder Daniel och hoppade frenetiskt upp och ner till The Hives. Det var fina tider det!

#89 Vicky Cristina Barcelona

Vilket mästerverk! Jag misstänkte att jag skulle gilla filmen starkt då jag blev kär i Woody Allens Manhattan när jag såg den första gången, men det här var bättre. Så jävla vackert, sexigt och abstrakt. Det finns inget typiskt eller förutsägbart med den här filmen, precis som hans tidigare filmer. Inget happy ending och krystade slutscener där allt blir precis som man tror att det ska. Se den, pronto!



#90 Paris

Det börjar dra ihop sig inför le grand voyage för min del. 21 ynka dagar har jag på mig att ta igen all franska jag glömt, umgås med mina vänner och fundera ut hur jag ska få plats med hela mitt liv i 20+8 kilo bagage. Jag är nyss hemkommen från Le Café där jag fikade med en bekant som bott i Paris i ett halvår och kommer stanna till maj. Var skönt att kunna fråga om alla oklarheter och få någon fason på hur saker och ting fungerar i landet som har byråkrati som ledord. Vi upptäckte även att vi kommer att bo drygt 60 meter ifrån varandra i första distriktet, Louvren-chatalet. Så yes Jakob, jag kommer att dra med din flickvän ut på dåligheter - räkna med det!

Nu ska jag tanka några avsnitt av Greek och tvinga i mig lite te för min onda hals.


#91 Onsdag

Och nu började arbetslösheten på riktigt. Eller fram till nu har jag åtminstone haft vänner som är lediga om dagarna men nu har alla återgått till skola och jobb. Idag har jag som vanligt sovit fram till 12 och sedan klämt i mig en grillad smörgås, vilken fantastiskt diet. Nej nu ska jag bege mig ner på stan för att fika med Mikaela som kommer vara i Paris samtidigt som jag, efter det måste jag dessvärre byta min fina spetskjol då jag alltid lyckas ta med fel storlek när jag provat. Visst gav 34an mig getingmidja men jag föredrar att inte behöva dra en kjol över huvudet. Ses på stan!

#92 Fem kronor

Ibland är livet som en karusell. Vissa brukar kalla det för bergochdalbana men karusell är mer passande. Det går så långsamt tills det spårar ut. Musik och pastellfärger. Döda plasthästar och sittvagnar dragna av giraffer som tappat färg. Livet är som en karusell. Du vet aldrig om du blev besviken.


Det går fort nu. Vi dansar och svetten lackar. Det rinner längs ryggraden och ditt hår är blött i nacken. Ecstasy och billig öl. Vi blandar och rinner längs väggarna. Musiken pumpar i blodomloppet och när vi kommer ner på jorden igen delar vi en cigarett utanför huset och sluter ögonen. Det är månförmörkelse och du viskar att du alltid kommer att älska mig. Kärlek är lika sällsynt som när fullmånen försvinner. Inga varulvar jagar ute i natt.


Det är grått. Alla pastellfärger har för länge sedan flagnat bort och du dricker ljummet te. Tepåsen från Lipton vägrar att dra i det ljumna varmvattnet men vi har tappat bort alla kastruller och din kopp och de tepåsarna du tagit från jobbet är det enda som finns på söndagarna. Molnen utanför fönstret ser ut som sockervadd. Jag försöker rulla en cigarett men mina armar låter mig inte släppa taget om soffkanten. Att hålla sig upprätt är ett heltidsjobb.


Det är försommarmorgon. Ljuset spelar över väggarna och jag jagar solkatterna med blicken. Du ligger naken under ett lakan och dina ögon rör sig under ögonlocken. Det mörka håret mot kudden och jag planterar en puss på din kind. Om två timmar kommer du att vakna, det kommer att vara varmt ute då, och dricka kaffe på bit med mig i köket. Det är fint om mornarna, sommar och ljust. Vi kommer att packa en cykelkorg med baguetter och ge oss ut i skogen. Där är det svalt och du kan höra dina tankar igen.


Det går lite för snabbt nu. Du blir åksjuk och vill hoppa av men vi har betalat fem kronor var för biljetten och det ambulerande tivolit är från Polen och ingen talar svenska. Jag försöker gestikulera i farten och ropa till mannen i båset att stanna till. Du kräks bakom popcornbåset efteråt och jag klappar dig på ryggen medan pojkarna i parken dricker folköl.


Jag spelar dragspel. Jag vet egentligen inte hur man gör. Som med det mesta här i livet, men vad gör det? Jag försöker härma barndomsminnen och drömmer om plasthästar och ser hur det snurrar. Mitt dragspel är skevt och vill inte det jag vill. Istället drömmer jag om snabba åkturer och utsläppt hår som fladdrar i vinden. 


Dina läppar snuddar vid mina. Som i förbifarten och jag ryser och drar dig till mig. Det är helt tyst nu. Det är över nu och allt är stilla. Både du och jag vet att det finns ingen återvändo. Det dammar runt omkring oss. En biljett kostar bara fem kronor till men du har hål i dina byxfickor.


*

Jag älskar den här texten. Den är skriven av min fina vän Isabelle Swahn på fem minuter, ni kan köpa hennes novellsamling på www.vulkan.se


#93 Image


En gammal favorit från wig-wam-bam, bara för att den är så jävla fin och han likaså.

#94 Tisdag

Att släpas runt på NK:s rea var inte så farligt som jag trodde, det var  betydligt mindre folk än vad det är på deras vanliga rea vilket innebar att man faktiskt kom innanför dörren och kunde titta på saker. Vi blev dock inte speciellt långvariga på NK utan traskade sedan runt på stan lite allmänt och begav oss tillslut till Götgatan innan jag slängde mig på tunnelbanan och åkte hem. Till kvällen vankas det dålig tv och lite garderobsrensning vilket aldrig är roligt.

Jag har dock blivit ett par Salvatore Ferragamo-ballerinas och en spetskjol rikare idag - det är jävligt nice.

#95 Illa

Kollade mitt konto för att se om jag låg på minus och behöver ringa pappa och gråta. Upptäckte att av totalt 20 poster som visas på mitt kontoutdrag är 10 stycken från Berns Salonger, Riche och Bauer, resten är från McDonalds (fyllekäk), 7eleven (cigaretter) och Taxi Stockholm. Någon enstaka post visar att jag köpt lite kläder. Vilket jävla liv man har!

Nyårslöfte 2010, vara lite snällare mot min hälsa.

#96 Tisdagsbaksmälla

Helt fantastiskt, älskar att vara bakfull mitt i veckan. Känns som våren och studentskivetiden.  Nu ska jag ner och hosta upp lungorna på stan istället med darling och Jade. Vi ses!

#97 Vi har ingen diciplin

En lugn middag blev 4 glas vin och ytterligare 3 Mojitos - var. Fantastiska måndag, jag känner mig relativt berusad och glad över en riktigt lyckad och rolig kväll med min darling. Imorgon ska jag dock upp tidigt då det vankas NKs svarta rea då man slipper trängas och knuffas för att eventuellt nypa åt sig något värt. Vi ses då!

#98 Bella om att åka på finlandskryssning

"Alla stormar på båten iklädda Gina Tricot och Dressman och med rullvagnen i högsta hugg. Fult platttångat hår trängs med spikfrillor och rakade lumpenfrisyrer. Först går de direkt till taxfreen där de lassar på billig öl och allt dåligt och slaffsigt man kan tänkas dricka. Sedan är det råkrök i C-hytten under vatten där alla trängs på små 60 cm breda britsar. Chockrosa tvådelade Gina tricot-klänningar matchas till leggings, helst vita piratleggings. Taxklackade, vita spetspumps ses ofta till denna fantastiska outfit och männen bär gärna rutig kortärmsskjorta, tajta trähalsband och synliga tubsockor. En stark doft av AXE fyller den lilla hytten.

Dags för buffén/buffen där det här lassas på mängder av "lyxmat" som räkor, pommes och rostbiff. Det skålas vilt med gratisvinet tappat ur kranar och en och annan spikfrilla syns nu halvliggandes i sin stol med en synlig prilla under läppen. Dags för karaoke där Backstreet boys blandas med favoriter som My heart will go on och obskyra svenska band som Arvingarna och Lasse Stefans. Kvällens höjdpunkt är en avdankad Elviskopia man hittat på charterorter så som Ayia Napa och Alanya som kvällen till ära framför klassiker iklädd tajt guldoverall, frenetiskt skakande på höfterna. 

Dags för schteket på dansgolvet med rökpuffar, blinkande lampor och discokula. Här kan Bella verkligen föreställa sig hur folk dansar precis som i Viking Line-reklamen, helt crazy av alla Smirnoff Ice med armarna vajandes högt över huvudet. Någon timme senare kräks folk kors och tvärs i trappor och korridoren medan en och annan drar hem sitt läckra ragg från dansgolvet ner till C-hytten, under vatten. På morgonen anländer färjan till Helsingfors där någon enstaka tapper själ lämnar båten för lite sightseeing i muminstaden. För alla andra återstår bara ångest som tex kan bestå av att man vaknar upp bredvid någon i fula kalsonger med hår på magen som ligger med sur andedräkt, utslagen bredvid en i C-hytten, under vattnet. Vid resans slut släpar sig alla av båten med väskan full av taxfreeöl och en och annan könssjukdom. Ölen beslagtas i tullen men ångesten får de leva med."

Citerat av Isabelle Swahn, djupt filosoferande en månadagskväll med en halv flaska vin i magen.

#99 Skype

Jag, som inte är speciellt teknisk av mig, har fått för mig att jag absolut måste ha Skype nu när jag flyttar till Paris. Så nu har vi vart iväg och köpt sådana där fräna hörlurar med mic så det känns som att sitta på SIR igen, bortsett från de irriterade människorna man då hade i lurarna. Egentligen var det nog en ganska dålig idé då mamma blev helt överlycklig över att vi nu faktiskt kan prata varje dag som jag är borta, trodde hon ja. Men kära vänner, det är bara att göra samma sak - skaffa skype asap!

#100 Nu kör vi

Eftersom jag snart åker till Paris och byter spår på bloggen från "Thank you for nothing" till typ "Merci pour rien" så tänkte jag försöka underhålla er så mycket som möjligt fram tills den 28e. Det ska bli 100 inlägg skrivna här hemifrån Stockholm vilket är jävligt bra för mig för då slipper jag dessutom komma på rubriker till alla. Så nu kör vi, 100 mer eller mindre meningslösa inlägg fram till den 28/1.

Vackra bilder, och människor


lefashionimage.blogspot.com

Applåder

Det var betydligt fler som följde mig på e1989 förut, åtminstone mellan 80 och 100 personer per dag. Men idag har det faktiskt vart besöksrekord för dontask, värt en applåd. (Den nästan pinsamt låga statistiken behöver vi dock inte titta närmre på).

Promenad

Termometern visar på minus TRETTON grader men jag känner ändå tvångstankar att jag måste ta en promenad. Det blir till att slänga på sig den gamla dunjackan och moonboots och hoppas på att man inte stöter på någon man känner. Om jag inte kommer tillbaka så vet ni att jag antagligen ligger ihjälfrusen på bryggan med en Marlboro Menthol i mungipan.

leloveimage


Söndag

Fantastiskt kul kväll igår. Berns och 2.35:1 för hela slanten, som vanligt. Hallondrinkar, dans i alldeles för höga klackar och många bekanta ansikten dök upp under kvällen och natten som alltid på Berns. Rullade hem någon gång vid halv fyra då mina fötter bestämt sig för att slänga in handduken och ge upp så det blev lite nattamat på McDonalds och sedan 96an hem med Jade. Idag mår jag helt okej, och tur är väl det då jag väcktes vid 12.30 av att mamma stormar in i mitt rum med dammtrasa och dammsugar i högsta hugg och börjar städa mitt rum febrilt. Jag vet inte om det var lukten av gårdagens gindrinkar som fick henne på städhumör, eller om hon bara ville jävlas för att jag trillar hem först på morgonkvisten flera dagar i veckan och hon envisas med att vara vaken tills dess. Hur som, nu ska det kureras inför nästa lördag då Ylva ställer till med middag och kalas, jag vill bli frisk till dess.


Bild: Jade H

Nattliv

Nej, att sitta hemma en lördagskväll är ingenting för mig. Nu knyter jag på mig mina nya favoritskor och går ut och svirar med Jade. Vi ses i vimlet!


-

Varför lyssnar man aldrig på Melody Club längre? Hittade den gamla låten Palace Station på Spotify - electropop när det är som bäst!

Bakisfunderingar

Okej, efter samtal med flera vänner nu på förmiddagen förstår jag att uppenbarligen var jag inte värst igår i alla fall. Ringde min kära vän som svarar i telefonen och storgråter - förstod direkt att han var något bakful och att han antagligen hade kräkts lite här och var. Och mycket riktigt, självklart hade han det. Det är det fantastiska med mina vänner, de är alltid värre än vad jag är. Nästan i alla fall. 

Tre flaskor julmust, en loka, dillchips och tryffelpasta senare så börjar jag sakta men säkert bli människa igen. Orkar man gå ut ikväll mån tro?

Lördag

Alkolås på bloggen, någon? Alkolås i allmänhet på mig, någon? Well, jag mår i alla fall som jag förtjänar. Att stjälpa i sig flera glas vin och en rasperry-mojito på Riche när man inte ätit någon middag var väl ingen Hej-dundrande-idé antar jag. Jag har drömt hela natten om fanta, så nu ska jag nog släpa mig ner till 7eleven i min Juicy och inhandla några liter. Vi hörs senare.

heeej

soooooooooooooooova

La musique

Jag skriver aldrig om musik, men jag har fått ihop en sådan fantastisk playlist som gått på repeat hela dagen att jag typ måste dela med mig av den. Så, enjoy;

Conor Oberst - NYC, gone, gone
The Kills - Sour Cherry
MGMT - Time to pretend
Keane - Perfect Symmetry
The Killers - Joseph, Better you than me
The Killers - Human
The Killers - A Crippling blow
Bloc Party - Sign
Iggy Pop -  The passenger

Fredag

När man inte jobbar är det väldigt svårt att få den där fredagskänslan som man alltid hade tidigare. Måndag är som fredag och onsdag som lördag numera så jag har ingen koll på vad som är vad. Mamma tvingade med mig till IKEA idag för att köpa En potatisskalare och där var vi sannerligen inte själva. Hela mellansverige verkade fått för sig att åka dit just idag för att storhandla så det blev ingen potatisskalare. Istället har jag försökt förstå mig på Spotify vilket jag upptäckt är helt fantastisk. Ikväll tänker nog jag stanna inne eller eventuellt ge mig ut på stan och dricka drinkar. Trevlig Helg!

Update

Mitt blåmärke har börjat gå från illgrönt till gult, alltid något.

.


Bild: Jade H

Nyår i bilder







Bilder: Jade H

2008

2008 var året som verkligen går att jämföra med en berg-och dalbana. Det hade sina toppar och defenitivt sina dalar. Hela första halvan av året bestod egentligen enbart av planering och firande av studenten. Flakhysteri, en jäkla massa studentskivor och desto mer alkohol, sökandet efter den perfekta klänningen och mösspåtagning. Det var under den här perioden som jag träffade Elisabet lite random på en förfest hemma hos Sebastian och som väldigt snabbt blev en av mina absolut bästa vänner och själsfrände. Vi tog studenten den 5 juni vilket var en otroligt märklig känsla och jag har nog aldrig vart så glad och ledsen på samma gång som jag var då. Jag började jobba på Svensk Internetrekrytering och i juli åkte jag och Elisabet till Milano och spenderade några underbara dagar i en av världens bästa städer. Sommaren flöt förbi med mycket jobb, några dagar i skärgården och sena sommarnätter i Uppsala med Elisabet, Jakob, Gustav och Sebastian. Hösten kom, jag och Gustav firade vår 2-årsdag den fjärde oktober och en vecka senare, efter månader av bråk och besvikelse så gjorde vi slut. Det var nog antagligen det mest smärtsamma jag vart med om, men nu i efterhand är jag väldigt glad över att det tog slut då och att vi är goda vänner idag.

För att döva smärtan från le break-up så började jag gå ut, för mer eller mindre första gången här hemma i Stockholm - och sedan dess har Berns blivit som mitt vardagsrum. Jag har spenderat många sena kvällar och nätter där i sällskap av goda vänner och med alldeles för många drinkar i kroppen dansandes nere på 2.35:1 och på terassen. Och lagom till att jag började gå ut två gånger i veckan och dricka alldeles för mycket så började jag mitt konsultuppdrag på Regi, som gick åt helvette efter en månad då företaget var tvugna att skära ner på utgifterna. Sedan dess har jag egentligen inte gjort så mycket. Jag har umgåtts med mina vänner och min familj, och framförallt planerat min stora Parisresa.

Nyårsafton spenderades för första gången på länge i Stockholm, hemma hos darling Bells som hade ordnat en fantastisk nyårsmiddag och drink hemma hos sig i Mälarhöjden. Vi skålade in det nya året på toppen av något berg där vi såg hela stan och fortsatte sedan natten dansandes i Bellas kök, as usual. En bättre avslutning på året kan jag inte tänka mig. Ska bli intressant att se vad 2009 har att erbjuda.

1 januari

Det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg, kan man amputera bort sitt huvud är jag villig att ta riskerna. Blä


RSS 2.0