.. och när vi hatar fransmän

Shitshow säger:

of course not, men det är fransmän vi pratar om. livets horor.

Jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Just nu ligger jag i fejd med min hyresvärd som vägrar träffa mig för att skriva på viktiga papper. Han anser istället att jag ska skicka dem tvärs över staden med post. Absolut hade jag kunnat göra det, om han hade gett mig en jävla nyckel till mitt postfack så jag kunde ta emot pappershelvettena sedan..


När franska är vackert

I förra veckan tittade vi på en dikt på gramatiken som jag tyckte väldigt mycket om, jag som inte annars är speciellt mycket för just dikt. Den heter Déjeuner du matin och är skriven på 40-talet av Jacques Prévert.


Il a mis le café
Dans la tasse
Il a mis le lait
Dans la tasse de café
Il a mis le sucre
Dans le café au lait
Avec la petite cuiller
Il a tourné
Il a bu le café au lait
Et il a reposé la tasse

Sans me parler

Il a allumé
Une cigarette
Il a fait des ronds
Avec la fumée
Il a mis les cendres
Dans le cendrier

Sans me parler
Sans me regarder

Il s'est levé
Il a mis
Son chapeau sur sa tête
Il a mis son manteau de pluie
Parce qu'il pleuvait

Et il est parti
Sous la pluie
Sans une parole
Sans me regarder


Et moi j'ai pris
Ma tête dans ma main
Et j'ai pleuré


les mots

Jag känner att jag har väldigt mycket ord i mig för tillfället. Ord som vill skrivas ner på papper och kanske bilda någon form av text. I natt låg jag vaken och skrev små texter på min mobil, jag gör det ibland när jag inte kan sova. Men nu känns det som att jag vill mer. Jag började skriva på ett brev till min äldsta bästa vän som fyller år imorgon, men vad jag än skrev så blev det inte tillräckligt så jag raderade allt och började om igen. Hon vet att jag gillar ord och oklara meningar men har aldrig vart speciellt bra på att ta dem till sig, men det gör inte så mycket för jag har skrivit och pratat ändå. Jag vill skriva något som bara hon förstår.

När det är sådär fantastiskt läckert med rött hår och tonvis med fräknar

 

#

Att slitas mellan broar och öar.
Mellan torn och glober,
grönska och gator fulla av liv.
Tidiga mornar och sena nätter.
Mellan bruna lockar och blåa ögon.
Att slitas mellan två hem,
två städer
och allt som hör dem till.
Att inte veta var du hör hemma.

lefashionimage inspiration


darling i Paris

Ursäkta den dåliga uppdateringen i helgen med jag har haft min fina darling Bells på besök och det har vart ett minst sagt späckat schema med shopping, barhoppande och turistande. I torsdags promenerade vi runt halva stan och bara tog det lugnt och avslutade sedan kvällen med Bonheure des dames och Cha Cha, as usual (Dock var jag lagom sliten efter att ha lämnat Baronen halv sju samma morgon, hej sömnunderskott?). Fredagen spenderades också på stan där Bella köpte finaste Miu Miu-väskan, lunch på Ile Saint-Louis och sedan blev det middag på Bofinger med Herr och Fru Swahn. Pilgrimsmussle-mousse, oxfilé och Pommery är inte helt fel när man levt på pasta med tomatsås i två månader.

Vi tog en sväng förbi La Perle och hälsade på nära och kära och sedan hamnade vi i tidernas finaste lägenhet i Marais med Mimi och Josefina för fransk hemmafest som var minst sagt intressant. Det var mingel, rökande inomhus och vodkadrinkar till fyra på morgonen och efter det bangade vi Baronen och åkte istället hem och sov. Igår utforskade vi Le Bon Marché där vi unnade oss en flaska Bordeaux från 2003 och lite annat smått och gott. Det blev en trevlig middag här hemma och sedan tog vi tag i livet och begav oss till Cha Cha igen för att få det bekräftat att det inte är vad det tidigare varit.

Imorse kramade jag Bella hejdå vid metron och fortsatte sova till klockan 17 vilket irriterar mig något enormt. Det har hur som vart väldigt mysigt att ha sin bästa vän här.


Sömn 2

Jag blir så trött på mig själv, vaknade för drygt en timme sedan. Ska snart sammanfatta min fantastiska helg med darling Bells. Ska bara äta frukost..

Sömn

God morgon Paris, nu går jag och lägger mig!

Packlista till Bellsi

- Whyredklänningen
- Väldigt höga klackar
- Ett par promenadvänliga skor som eventuellt tål lite regn, Converse t.ex
- Skavsårsplåster, resorb, ipren
- Sovkläder som tål att skedas i (Im a bit lonely, okej?)
- Mitt godis (prio ett att rädda om planet störtar)

VÄLKOMMEN!

Eftermiddagstankar från en studio i Paris

- Det är inte bra att tvätta svart, vitt och färgat samtidigt. Resultatet blev att alla mina ljusa plagg nu har en gråare nyans. Men det är ju så fruktansvärt tråkigt att tvätta.
- MUF-striden som blossat upp i media är så fruktansvärt skrattretande, speciellt hur MUF stockholm med fröken Rosencrantz i spetsen agerar. Sedan när fick folk sådant storhetsvansinne?
- Jag är fruktansvärt sugen på lösviktsgodis.
- Man borde hylla brieost oftare. Jag äter drygt ett halv kilo i veckan (jag har halverat mitt intag) och det måste verkligen vara det godaste som finns. En färsk baugette med brieost, pesto och en soltorkad tomat - himmelriket!
- Silverfisken dog, men det tog 4 timmar och sedan ett nackskott för att han skulle avlida.
- Det är jävligt tråkigt att städa, och stryka. Men eftersom mina fina darling kommer imorgon så tyckte jag inte att hon skulle behöva se min lägenhet i kaos och behöva sova med skorna på, så jag har storstädat.
- Den här bloggen är fantastisk, fler borde läsa den.


#


Fransmän

Det är någonting med dem som är annorlunda men inte går att sätta fingret på. Ikväll har jag vart på dejt med en mycket fransk man som jag träffade på Baronen igår. Vi tog ett glas rött på ett brasserie i Marais och karl kunde riktigt bra engelska så det blev inte den där pinsamma tystnaden som uppstår när man inte förstår varandra. Han har tidernas finaste bruna ögon.

Djurplågeri och andra hemskheter

Är det något jag verkligen tycker är äckligt så är det silverfiskar. Och jag har ingen aning om varför, om de är muterade eller något men här i Paris är de extra stora. Och rätt som det var för några minuter sedan när jag satt och kissade så trillade det ner en från taket (?) precis framför mina fötter som började leva runt där på golvet i 140 km/h. Jag ville ju inte trampa ihjäl äcklet med min bara fot så istället ställde jag en plastburk över i hopp om att den skulle få hjärtinfarkt och då men icke. En kvart senare springer den fortfarande runt, runt under burken och försöker hitta ut. Skrattar bäst som skrattar sist, nu kanske hans kompisar inte får för sig att trilla ner framför mig när jag kissar igen.


Mardi

.. Och på tal om att vara ung och dum så passade jag och Mimi på igår. Det blev en sjuhelvettes rolig kväll på Le Baron med mängder av champagne och dans - det var länge sedan jag hade så fantastiskt roligt ute och nu förstår jag verkligen varför fröken på riktigt har Baronen som andra hem. Kvällen avrundades med en Baron(drink) och häng efter stängning och jag trillade hem någon gång vid femtiden lite lagom rund under klackarna.




 

Och så blev hon vuxen också


Idag lämnar hon mig ensam kvar i tonåren och fyller tant. Det känns konstigt att du inte kommer kunna vara sådär härligt tonårsbarnslig med mig längre. Så nu får du sluta upp med att hoppa i dina föräldrars säng, peta näsan offentligt och vägra äta upp maten. Men alla ska vi fylla tant en dag och det är bra att jag nu har någon som kan hytta med fingret åt mig när jag är ung och dum. Darling, du är vuxen nu! Grattis min finaste vän på 20-årsdagen ♥

Tua Skeppe Grahn


Det här är den mest fantastiska bild jag tagit här nere. Allt känns så vår. Så Paris. Så Tua i ett nötskal!

Det finns tydligen bra måndagar

Idag har vart en sådan där ovanligt bra måndag. Tog mig igenom grammatiken utan att få ryck på att jag inte förstår. Sedan blev det trerätterslunch på en fantastisk liten restaurant på Ile Saint Louis med Tua. Plugg i solen vid Seine och sedan har jag veckohandlat och tvättat mina lakan eftersom darling Bells kanske inte vill sova i min matfläckade, smutsiga säng annars, haha.

Movie

Jag har precis sett klart The Dreamers som måste vara en av tidernas bästa filmer. Jag är helt tagen men jag vet inte om det är av 60-talets Paris eller av den invecklade historien. Hur som är den helt klart värd att se, pronto!

Nu Edith Piaf och franska Vogue.

ego


Why I hate being a student


Nu har jag gått och kärat ner mig i den här fanstiska spetströjan från Alexander McQueen. Mönstret är hans bild av Eiffel tornet. Det känns som att jag behöver den i Paris.

Samedi

Vilken fantastiskt bra dag. Kilade själv upp imorse till andra arr och köpte födelsedagspresenten som jag hade kollat ut till min fina darling Bells som fyller vuxen på tisdag. Efter det vankades det födelsedags-picnic för Tua i parken vid Les Halles med färska jordgubbar, baugette med brie och en väldans massa alkohol.

Sedan blev det middag med grannen, massa tjejsnack och vidare till La Perle för mer firande av Tua. Mötte upp Emilie som var här med sin kompis över helgen och jag och Mikaela tog med dem till Cha Cha för att dansa lite. Mina fötter avled dock rätt snabbt i mina nya 14 centimeters styltor så det blev hemgång vid 4. Men det var en riktigt bra dag och kväll!

 
 

#


Leloveimage


Vendredi

Fantastisk kväll på Cha Cha igår, som torsdagar alltid är där i och för sig. Stämningen var på topp, Mickan och jag hade fått i oss x-antal glas vin och alla verkade lika taggade som oss. Vi dansade oss minst sagt svettiga till Frank Sinatra, Spice Girls och MGMT men framåt tresnåret så gjorde fötterna ont och vi gav upp.

Idag har det solats vid Seine och jag har fått några nya fräknar på knäna. Ikväll vill den nya fransmannen att jag kommer till Cha Cha igen så det blir nog en sväng dit med Jenny. Hoppas att ni får en fab kväll!



Spice up your life

Ikväll spelade de Spice Girls på Cha Cha, fy fan vad glad jag blev!

Mail

Jag får ofta frågor i kommentarsfältet om hur det är att plugga och leva i Paris. Jag tänkte att ni som har frågor istället kan skicka ett mail till mig på [email protected] så ska jag försöka svara så gott det går där.

It's possible to send me an email if you have questions about living in Paris.

Jeudi

Vissa dagar borde jag inte få vistas bland folk, och idag var en sådan dag. Vid lunchtid tog fröken pms över och jag har vart brutalt otrevlig hela eftermiddagen. Satt i Jardin de Luxemburg med flickorna och solade, med ipod i öronen och sur min. Men efter några petit macaroons från boulangeriet om hörnet så är blodsockret i balans och jag är på bra humör igen. Ikväll blir det Cha Cha och kanske Bonheure des dames, får se vad jag och mitt pmshumör känner för.



Good morning Paris!

Somnade som en stock klockan tolv inatt och vaknade sprallig och glad av mig själv klockan 9. Det är så himla skönt att somna i tid och vakna utvilad. Nu ska jag sätta på mig en ljus sommartopp, skinnjackan och solglasögonen och gå ut och möta solen i Paris. God morgon!

#


Mercredi

Underbara vårdagar i Paris. Idag njöt vi av solen vid Seine igen och jag överdriver inte när jag säger att det var minst 25 grader vid muren. Sedan en stund i parken vid Les Halles med Mikaela. För mycket solande resulterade i röda och hettande kinder och en rudolf-näsa, men vafan det blir bättre till imorgon.

Tjejerna tjatar om La Perle ikväll men för första gången på länge så har jag verkligen ingen lust. Efter middagen igår så blev det en sväng till Cha Cha med grannarna och idag vill jag helst ligga hemma i sängen, läsa franska Vogue och lyssna på Carla Bruni. Titta på vackra bilder och bombardera er med inspiration.
Vad ska ni göra ikväll cupcakes? Lill-lördag och det är dags att snöra på sig dansskorna antar jag.

Had a fab day in the sun with my friends but my nose is now red. Tonight I will stay at home with french Vogue and Carla Bruni.

It's so easy to fall in love

Jag har återigen förälskat mig i ett par skor, och denna gång gäller det ett par 14 centimeters fantastiska styltor som jag hittade härom dagen. Det pirrade i magen vid första mötet och ja, jag tror jag är kär! Hoppas bara att mamma blir lika förälskad hon då de är lite för mycket för min studentekonomi just nu.

Found this amazing pair of shoes and fell in love.

 

Trauma

Okej, middagen med stylisten blev inte riktigt som jag tänkt mig. Karln hade ordnat en romantisk afrikansk middag - Hemma Hos Sig. Det blev extremt spänd spänning och jag pratade flertalet gånger om min (påhittade) pojkvän men han verkade inte riktigt fatta läget. Nu ska jag dra i mig en vinare för att lugna nerverna.

My dinner with the stylist turned out to be some kind of romantic date at his place, not exactly what I signed up for..

For my friends who don't speak swedish

I figured, since I have a lot of friends that don't understand swedish I will from now on try to make a note in english. Even if my english is very bad, haha!

Dagens i-landsproblem

Vad sjutton har man på sig när man ska äta middag med en stylist som jobbar för Christian Louboutin och Yves Saint Laurent? Snacka om att någon kommer granska en i minsta detalj..


Mardi

Ibland är jag så sjukt odiciplinerad. Imorse vaknade jag och var så satans trött att det var omöjligt att gå upp ur sängen. Så, istället för att ta mig i kragen och traska iväg till skolan käkade jag kaviarmackor framför Gossip Girl och klampade in i klassrummet med håret på ända en timme för sent.

Efter skolan spenderade vi några timmar i solen vid Seine och jag svettades i min tunna klänning och strumpbyxor. Det är svårt att tvinga sig till att sitta inne i ett varmt klassrum när det är svensk sommar utanför fönstret i Paris.

 

Lundi

Jag klagar inte när det är 17 grader varmt och jag kan spendera 3 timmar i parken vid Les Halles, solandes i gräset med pilska små änder omkring mig som skvätter vatten på allt i närheten. Det var en fin dag idag, och flera sådana väntar den här veckan.



l'art


Ja, jag gillar kläder

Igår satt jag och funderade när jag kom hem på vart alla mina pengar tar vägen. Jag har ändå en ganska rejäl månadsbudget men pengarna tycks ändå vara slut efter halva månaden. Jag tog då en titt i min garderob och lade fram allt jag köpt i klädväg sedan jag kom fram. Detta är vad jag hittade (och då minus färgglada strumpbyxor och smycken).
En svart hatt, två kuverväskor, tre par skor, tre klänningar, en klänning/tunika och en skinnjacka. Man skulle kunna sammanfatta det som; I like my money where I can see them, hangin in my closet!





Dimanche

Den här helgen har jag sovit 27 timmar, tjugosju. Jag tror att det var ett välbehövt dygns sovande efter allt festande och sena nätter under och efter Fashion Week. Idag var det förövrigt en sådan där perfekt söndag. Solen sken med 15 grader i skuggan, jag träffade lite släkt hemifrån som hade med sig lösviktsgodis, kaviar och andra godsaker och vi tog en fika i vår/sommarsolen vid Les Halles. Sedan traskade jag själv runt i tredje och fjärde, upp till Republique och Bastille och sedan genom Marais hem. Jag fick några nya fräknar i solen.

Ikväll bjöd jag Jenny på italiensk tryffelrisotto hemma hos mig och vi spenderade några timmar med att äta, dricka vin och snacka om allt mellan himmel och jord. Inte trodde jag att man skulle hinna få så fina vänner här som jag har fått. Och så många sådana.

Samedi

Jag har inte vart såhär utvilad sedan jag gick i lågstadiet tror jag. Tog en powernap på 8 timmar igår när jag kom hem från skolan, vaknade och åt middag och somnade om. Så idag har jag vart pigg och glad när jag och tjejerna bestämde oss för att verkligen göra Paris. Först så besökta vi Merci, världens finaste affär i tredje som hade allt från ett bibliotek, vintagekläder, möbler och annat smått och gått. Sedan visade jag tjejerna mina små pärlor vid Etienne Marcel och vi kom nästan allihopa ut från Apara Store med en påse i handen. Vidare till smyckesaffären uppe vid Rue Monteguille och sedan bort till Rue de l'opera. En sväng förbi Marc by Marc Jacobs där jag blev med pennor och sedan spanade vi in Karl Lagerfelds utställning med Barbie på Colette. Riktigt jäkla ballt!

Ikväll blir det kyckling med färsk pasta för min del. Senare kanske jag byter mjukisbyxorna mot klackar och går och minglar lite på La Perle dit jag tänkte dra med mig Mimi som jag adopterat medans Charlotte är hemma i Sverige.

 

Hemmafredag i Paris

För första gången sedan jag kom hit i januari så sitter jag hemma en fredagskväll. Efter alldeles för mycket festande är min kropp lika punkterad som en trasig heliumbalong så en mysfredag hemma kändes som en riktigt bra idé. Så istället för att dansa mig svettig på Cha Cha eller Le Baron ikväll så är det Juicy Couturedressen på, tortellini med parmesan, chokladmousse och Perrier. Hoppas att ni också får en mysig fredag!

Les jeudis

Det blev inget BHDD för mig, jag valde att istället stanna hemma och kurera mig inför Cha Cha med Jenny, Cissi, Josefina och Hedvig. Det blev en jäkla trevlig kväll. Dock är jag lika odiciplinerad som vanligt och om 5 timmar och 8 minuter börjar jag skolan, med prov. Varför är jag så dålig för?

The C with a Love


Jag har precis som min darling Bells sedan länge haft en crush på Hedi Slimanes fantastiska bilder. Och jag har nu, liksom hon, förälskat mig i hans bildserie med Courtney Love. Enjoy!

wet dreams


Topshop, komsi komsi, jag behöver er i Paris!

Fatigue

Idag vill jag bara sova. Tre timmars sömn gjorde mig om än tröttare så i morse när klockan ringde var det verkligen en pain-in-the-ass att gå upp. Jag funderade ett tag på att skippa skolan helt, men kom fram till att sådana tillfällen bör sparas till man är riktig bakfull och verkligen behöver dem. Dock hade jag tänkt ta en nap fram till BHDD ikväll men min hyresvärd ringde mig och informerade om att han plus hantverkare kommer befinna sig i min lägenhet mellan 2 och 4. Jaha, det var den napen det, istället sitter jag i nystädad lägenhet och propra kläder (förutom duntofflorna) och väntar på dessa okända män. Jag vill ju bara sova!

God morgon Paris!

Jag borde verkligen inte vara uppe så här sent/tidigt men jag är för pigg för att sova. Ikväll har vi firat Josefinas 20årsdag på La Perle och sedan åkte jag hem till konstnären i Saint Germain för rödvin och timtals med prat om mode och livet. En riktigt trevlig kväll och natt som jag avslutade med att promenera hem. Nu ska jag försöka skriva mitt tal jag ska hålla på franskan imorgon, äta en macka med brieost och sedan försöka få åtminstone en timmes sömn.  


Josefina 20 år!


Idag fyller fina Josefina 20 år, Grattis vännen!

Skolor hit och dit

Jag har ångest över vad jag ska göra med mitt liv. Hade någon frågat mig för 6 månader sedan så hade jag dock vetat exakt. Statsvetenskap och nationalekonomi på Uppsala Universitet var mitt självklara val eftersom jag intresserade mig för politik och samhällsfrågor men en dag slog mig tanken, att varför ska jag plugga det jag borde och inte det jag vill. Jag vill ändå inte göra något som har med statsvetenskap och ekonomi att göra, det ger mig snarare rysningar. Jag vill arbeta med Fashion marketing eller Fashion management och då kommer jag inte så långt på Uppsala universitet. Så nu sitter jag för hundrade gången och googlar runt mig på diverse modeskolor och återigen har jag verkligen fastnat för Esmod här nere i Paris. Det är många som varnat mig för den och sagt att den bara är dyr men de har ett treårigt program på engelska som jag verkligen, verkligen vill läsa. Frågan är bara vad man ska få de där 300 000 kronorna till avgiften från. Och om jag verkligen är redo att stanna här i Paris så länge.

Lilo and Hedi



Hedi Slimane F.D

Mardi

Det råder fortfarande sjukstuga på 7, Rue de la Ferronnerie och jag börjar nu bli ruskigt trött på att ligga i sängen och ruttna. Lägenheten är kaos då jag inte diskat eller plockat undan på flera dagar och söndagens tvätt hänger fortfarande på ställningen som täcker halva golvytan i min lilla studio. Ska nog snart ta mig i kragen, äta lunch och sedan ta en promenad upp till Bastille för att titta på folk. Kanske nypa lite i skinnjackan jag spanat in på vägen.

01.03

Jag glömde berätta det men det var en jätteudda typ poserande stripp-show på Le Baron i södags. En pälsklädd ballerina som helt plötsligt slängde av sig kläderna och sedan poserade mer eller mindre naken bakom ett skynke vid DJ-båset. Och självklart fick jag bara en bild som blev jättesuddig. Dock så såg jag nu på bilderna som Mimo lagt upp från Quentin Verons visning att det var samma människor i vinsingskläderna. Jag undrar fortfarande vad sjutton det var, någon som vet?

Emanuel Ungaro favorites

 
 

Att tycka synd om sig själv

Okej, min kropp verkade inte klara 6 utgångar på en vecka så bra. Idag är jag så sjuk att jag knappt kan ta mig upp ur sängen, feber och superförkylning är ingen höjdare. Inte blir det bättre av att jag inte har någonting hemma att äta. Suck!

Dimanche

Söndagar när de är som bäst. Promenad och crepesfika med Jenny i söndagssolen, som as usual övergick till söndagsmoln. Hittade ett litet brasserie vid Rue du Louvre där vi slog ihjäl några timmar med att diskutera allt mellan himmel och jord och göra den bittra servitrisen irriterad över att vi satt kvar så länge.

Sedan tog jag mig i kragen och tvättade alla mina kläder som vart smutsiga allt för länge och pysslade lite hemma. Blev sedan lite rastlös och bestämde mig för att dra med en vän ut. Så det blev vin med creme de framboise och sedan en sväng till Le Baron som var lika odd som tidigare. Jag har svårt att förstå hela grejen med det stället och inte ens nu under fashion week är det riktigt bra drag. Men, det var trevligt ändå.

Nu ska jag sova, för imorgon måste jag upp tidigt för att göra alla läxor jag skulle gjort ikväll. Imorgon blir det skola och på kvällen är det planerat att jag ska äta middag med stylisten men nu vill även italienarna ha mig som sällskap, får se vad det blir. Bise!

The V.W-dresses


 

Lite bättre bilder på de fantastisk Vivienne Westwoodklänningarna som jag förälskade mig i på visningen i fredags!


Le week-end

Okej, de senaste dagarna har vart galna om jag säger så. Har flängt runt som en tok på diverse fashionpartys och mitt i allt plugg och festande så hann jag till och med springa på en visning.

Torsdagen spenderades som vanligt på Bonheur des dames med Josefina där det vankades open-bar, maskball och chockladmousse. Efter några dl ren vodka förmycket så åkte vi till Cha Cha för Buvez Madison à pleine bouche. Det var en helt jävla fantastisk kväll då jag bland annat roade mig med två manliga D&Gmodeller, träffade min italienska modefotograf och stiftade bekantskap med en stylist som jobbar för YSL och Christian Louboutin. Det skålades i vodka-cranberry och spelades lite gitarr uppe i Cha Chas musikrum (vilket förövrigt var en besvikelse, så även le Salle du bains som jag hört så mycket om). Det blev sen hemgång och en jäkla jobbig fredagsmorgon i skolan.

 

Som sagt, jävligt trött fredag och när jag struttade ner längs Boulevard Saint Michel med gårdagens smink och smutsigt hår fick jag ett sms från italienaren som frågade om jag gillar Vivienne Westwood. En dryg halvtimme senare befann jag mig relativt uppfräschad på 7, Place Vendôme för att se en helt fantastisk visning med lager på lager, stickat, ull, haute-coutureklänningar jag skulle kunna döda för och Pamela Anderson. Utanför visningen blev jag fotad av asiatisk paparazzi och jag blev extremt obekväm när jag tvingades posera bakfull framför en stor blixtrande kamera utan anledning, kanske trodde han bara att jag var någon b-kändis. Petter som försökte smygfota modeller fångade ögonblicket med bilden är helt klart för osmickrande för att visas upp för allmänheten.

 

Som andra fredagskvällar så spenderade vi även denna hemma chez La Perle med Suvignon blanc och för många cigaretter. Efter det en sväng till Cha Cha men då jag hade ett rejält sömnunderskott så gick vi hem tidigt efter att jag mer eller mindre somnade sittandes mitt i vimlet av modefolk och modeller. Lördagen ägnades åt shopping med fina Mikaela då jag kände att jag behövde något nytt att använda under modeveckan. Det dracks lite vin, dansades till Grease och åts middag hemma hos mig med tösen innan vi begav oss till Rue Pastourelle för att hinka vin hemma hos tjejerna. Vi åkte förbi fashionpartyt som Fashion-TV höll i, vilket visade sig vara en total flopp av ett gäng amatörer, vi stod sedan och trampade alldeles för länge utanför Le Régine (då Kayne West gick in precis innan oss) och jag och Mikaela bestämde oss istället för att åka till Cha Cha för att kolla läget. 



Det blev en väldigt lyckad kväll med champagne, en Pete Doherty-kopia för min del och mycket dans. Så lyckad kväll att jag idag inte vaknade när italienaren smsade och frågade om jag ville gå på Emanuel Ungaro-visningen. Ibland blir jag så jävla irriterad på mig själv. Hur som, EXTREMT bra veckoslut. Och nästa vecka ser ut att bli minst lika bra.

When I hate myself..

Okej, jag har precis SOVIT bort Emanuel Ungaro-visningen. Fy fan vad ovärt..

Why I love Cha Cha

... det har öppet till 06 på morgonen, tack fantastiska franska lagstiftningen! Nu, pasta pesto!


Just nu

Jag är ledsen cupcakes för dåliga uppdateringar, men mitt liv är så fantastiskt spännande just nu att jag inte kan få ner ord som beskriver det i bloggen. Igår hade jag världens bästa kväll på Cha Cha och idag hamnade jag random på Vivienne Westwood-visningen med italienaren. Jag uppdaterar på söndag och ger er massor med bilder! LOVE

Update

Okej, jag ändra mig. JAG ÄLSKAR FASHION WEEK! Jag har aldrig haft så bra självförtroende som ikväll, så jag går verkligen och lägger mig nu med flaggan i topp. Ska bara få lite pasta i magen och böja lite franska verb inför morgondagens prov. BISE!


My favorite thing to do at Cha Cha, try to look cool and fail


Animals




Jag har alltid vart svag för annorlunda konst och de här bilderna av Tobias Schultz faller mig verkligen i smaken.

Onsdagar

Igår tog vi på oss partyblåsorna och åkte till Le RégineRue Ponthieu för att svänga vår lurviga bland modefolk, journalister och konstnärer. Det var öppen bar, humöret var på topp och den här onsdagen hade jag inte dragit i mig två flaskor vin innan (dock lyckades jag vurpa ändå, i trappan, det är något med mina topshopklackar). Relativt tidig hemgång men ändå en trevlig kväll. Ikväll står Bonheur des dames och Cha Cha på schemat så jag antar att ni får alla uppdateringar imorgon. Hoppas att ni får en fantastisk torsdag!

 

Onsdagskväll i Paris

Just nu: Dansar runt i underkläder, knästrumpor och hatt till Those Dancing Days - Home sweet home med ett glas vin i handen och försöker tagga till.

FW

Okej, första dagen på Paris Fashion Week och vad har vi lärt oss hittills?
- Var inte i Paris över huvudtaget under denna vecka, du känner dig kort och tjock
- Om du ändå är här, stäng in dig
- Om du liksom jag inte följt ovanstående punkter, skaffa dig en kalender
- Titta inte ens på inbjudningarna till diverse modefester du får, det ger magknip och beslutsångest
- Om du trots allt bestämmer dig för att titta på dem, välj några och bestäm dig inte för att attenda alla
- Planera i tid vad du ska ha på dig
- Spring inte runt på Rue Rivoli i ett desperat försök att hitta något att ha på dig, samma dag som skiten är. Det bådar inte gott
- Strunta i punkt 2-7, stanna bara hemma.


Sammanfattningsvis kan man säga att jag har en minst sagt fullspäckad vecka framför mig, och jag har absolut ingenting att sätta på mig. Jag är 20 centimeter kortare och 20 kg tyngre än alla som invarderat stan för FW och jag överväger seriöst att strunta i Fashion Week-openingparty "mask-ball" på Régine ikväll och istället dra ner persiennerna och äta kakor.


When I dream


Fashion Week

Okej, det kommer bli en galen vecka. Min event-kallender på facebook har aldrig vart så full och det droppar in nya invitations konstant hela tiden. Jag och Josefina försöker lägga någon form av schema men det är inte lätt när det är svårt, haha. Från och med imorgon blir det högklackat i en vecka, världens modellelit har invarderat stan och jag är trots 12 cm klack ett huvud kortare.


Vår!

Satan vad det är jobbigt att behöva få värmeslag i sin vårjacka i början av mars..

La Musée d'art moderne

Jag hatar att känna dagarna bara flyta förbi. Idag tog jag, Jenny och Ivonne oss därför i kragen och traskade runt hela Paris i jakt på ett museeum som inte skulle ruinera oss. Egentligen är statliga museeum gratis första söndagen varje månad men det visade sig vara de tråkiga utställningarna som ingen vill se ändå, typ Louvren. Vi hamnade iaf på Musée d'art moderne och såg diverse udda utställningar med allt från krukor till filmer. Det var ändå rätt trevligt. Ikväll har jag plugg upp till knäna då det visade sig att vi har typ kursprov imorgon. Lika bra att ta tjuren vid hornen och plugga lite.

 

Helgen i bilder

I fredags kom Clara hit, åt middag och hjälpte mig att fylla i diverse myndighetspapper på franska, sedan var det La Perle aka Pärlan, som vanligt. Det är fantastiskt för man träffar alltid massa människor man känner.

 

I lördags var vädret fantastiskt, solen sken och vi svettades i våra vårjackor vid Saint Martin-kanalen uppe vid Republique. Vi doppade våra fötter (med skor) i kanalen och mådde allmänt jäkla bra över att det var sommar i februari.

 

Efter le break-up så kände vi att vi behövde shoppa lite. Jag blev med hatt och skor och flickorna köpte solglasögon. Hatten fick följa med mig hela kvällen. Först på middag hemma hos tjejerna där vi åt massvis med mat och drack vin, och sedan fick den följa med till La Perle. På Pärlan fick jag också ett litet meddelande av en okänd kille som var hög på allt man kunde vara hög på, det ska jag spara.

 
 

RSS 2.0