Vi ville också vara med!



Well, jag vet inte riktigt vad som hände med den där bilden. Den ger intryck av mamma Degmo och Pappa Sebastian med sina tre äkta barn och en adopterad blondin. Tack du vänliga fotograf för ett bra arangemang!

Fredag hela veckan

Den här veckan har gått så bra att det känns som tisdag idag. Har sålt bra och uppnåt bra resultat och är allmänt nöjd med mig själv. Firade lön och lyckade affärer på Grodan på Grevturegatan i ondags med vitt vin och clubsandwich. Igår blev det "ta hand om mig själv-kväll" och idag har det vart sommaravslutning med jobbet med rosévin, pasta och brännboll. Ikväll blir det tokutgång på inte lika heta BJ men imorgon väntas bättre utgång då Platina står på schemat med lönehelg och ett, för första gången på länge, välfyllt lönekonto!


Midsommar

Jag hade en underbar midsommar i Uppsala. Åt sill, lax och färskpotatis, Drack nubbe, rosévin och självklart hallonsoda, Umgicks med nära och kära och tittade på folkdans och midsommarstång.



Idioti

Helvettesalliansen har röstat igenom det djävulska FRA-förslaget. Dock det omarbetade men fortfarande idiotiska. Idag skäms jag över att vara moderat.

FRA

Bloggvärldens mest omdiskutterade ämne för tillfället och även jag måste självklart slänga in en kommentar. Det här är helt klart ett av de värsta förslagen som någonsin kommit upp i riksdagen och jag hoppas innerligt att vårt moderata riksdagsledamöter, och självklart alla andra, röstar nej på onsdag. För att ändra en grundlag krävs två folkomröstningar med ett val emellan, hur kommer det sig då att man på riksdagsnivå kan rösta igenom att förslag som både bryter mot den svenska grundlagen men även mot mänskliga rättigheter om personlig intergritet. Nej, det här är dumt, riktigt dumt och framförallt girigt. Mycket kontroll vill ha mer kontroll men det som förvånar mig mest är att moderaterna, som förespråkar liberalism och den fria människan, ens överväger att rösta ja.  Övervakningskameror på offentliga platser och i skolor, absolut - avlyssning av oskyldiga medborgare som råkar få med något speciellt ord i sitt telefonsamtal, email eller Sms, NEJ!

Helgen

Då jag förra helgen hade ont i levern samtidigt som jag satt och smuttade på mitt rosévin så bestämde jag mig på söndag morgon att jag inte skulle dricka alkohol på ett tag. Det gick sådär.

I fredags låg min energinivå på minus så istället för att följa med Sebastian ut och slira på Birger Jarl så somnade jag som en stock framför 30 days of night vid elvatiden. Gustav och Victor spelade sedan högljutt spel till två men jag låg ostörd och snarkade utan att vakna till. Lördagen spenderades hemma hos Paulina som nyligen anlänt från ett år i USA där vi åt massa goda bakverk, kollade på fotbollen, diskutterade och mumsade grillat. Begav mig sedan tillsammans med Elisabet ner till Sebastian för förfest men då vi inte var taggade åkte vi istället hem till Flogsta igen och entrade lekparken på Jakobs gård. Det är nog få människor ni kan hitta i en gunga med en flaska mousserande hårt fastklämt under armen. Jag är glad att jag hittat någon som ibland vill göra lika barnsliga men underabara saker som jag. Som att gunga högt, högt mitt i natten.

Natten blev lång och natten hann även bli till morgon innan vi begav oss hemmåt, åt varsitt håll i den smått kyliga morgonluften.
 
Idag har jag ätit wienernougatglass och pussat på G. Det kan man ibland behöva göra när man har en väldigt spännande och krävande arbetsvecka framför sig!


Gamla vänner

Jag har kommit fram till att det antagligen aldrig kommer att vara sig likt med mina flickor nu när gymnasiet slutat och alla går sin egen väg. Vi kommer aldrig mer skolka sista lektionen för att spendera otaliga timmar på L'angelo med hallonpaj och massa skvaller. Vi kommer aldrig mer prata högst och mest i matsalen om de mest bisarra ting som får de andra att stirra storögt på oss och vi kommer aldrig mer att ses på röktrappan på morgonen för att catcha upp om det senaste och tillsammans entra skolbyggnaden. Jag saknar dem redan!



Italy

Spontanbokade en liten tripp till världens vackraste Milano med världens finaste Elisabet den 10 Juli. Ska bli otroligt skönt att komma bort ett par dagar och bara strosa runt på piazzorna och äta god mat och dricka vin.



Att vara vuxen

Imorse gick jag, trots att alla andra har sommarlov, upp klockan tio i sju. Tog tunnelbanan med alla andra hårt arbetande och satt på ett kontor i 9 timmar. Det är inte så överdrivet roligt när man vet att alla andra springer runt i gräset med bruna ben och dricker rosé hela dagarna.

Dock så verkar jobbet sjukt intressant och internutbildningen jag går nu är verkligen givande. Inte visste jag att det fanns så mycket att lära sig om försäljning! Skrev på kontraktet också så jag är nu provanställd i ett halvår och det övergår sedan förhoppningsvis till en tillsvidareanställning.

Helt plötsligt började studentlåten dundra på full volym från min dator. Kom då att tänka på i torsdags och hur över allt verkligen är. Det sa bara "fjjjt" så var det över. En eftermiddag som innebar en så stor förändring i mitt liv som jag aldrig tidigare upplevt och antagligen aldrig kommer uppleva igen. Det är sjukt. Det känns som att det lika gärna hade kunnat vara en vecka eller ett år sedan jag sprang ut, så mycket har hänt sedan dess. Ursäkta om jag är aningens sentimental men jag saknar verkligen att strosa runt i skolan eller sitta på den soliga trappan till Östra Real med mina fina vänner. Jag saknar att ha så många personer som jag älskar runt mig och jag saknar att kliva in i entren på morgonen och mötas av buller och skrik. Antagligen kommer jag en dag att sakna att kliva in på Sergelgatan 12 och ta hissen upp till tredje våningen, men just nu är det något jag måste vänja mig vid.

Det nya

Det är en sådan sjuk känsla. Tomheten efter vad som varit, förväntan över vad som ska komma härnäst. Vemodet över att fyra dagar efter studenten börja jobba heltid och inte kunna fira studenten och sommaren med sina vänner.

Nervositeten över att lämna livet som gymnasieelev med all trygghet det innebär, och friheten över att kunna göra vad jag vill med mitt liv.

Det overkliga

Det finns inte ord att beskriva gårdagen. Inte ett enda ord skulle kunna beskriva känslan när portarna öppnades, ljuset stack mig i ögonen och jag tog Kristinas hand och rusade ut, först av alla, på skoltrappan och skrek. Inte ett enda ord skulle kunna beskriva känslan av att krama alla gamla klasskompisar på skolgården, då man inte visste om man skulle skratta eller gråta, och veta att det faktiskt var helt över nu.

Inte ett enda ord skulle kunna beskriva den ofantliga lycka över att ha tagit studenten eller den tomhet och saknad jag känner inför vad som varit.



Dagen med stort D

Jag skulle kunna skriva en hel bok med allt jag känner just nu. Somnade konstigt nog som en stock igår men vaknade istället innan 06 idag pigg som ett litet barn på julafton och ville helst av allt bara springa in i mammas rum och hoppa i hennes säng, som när man var liten. Nu ska jag äta min sista frukost som gymnasieelev och sedan bär det av till Humlegården för champagnefrukost och firandet av studenten 08.

Hoppas ni får en lika underbar dag som jag, och grattis till alla andra avgångselever!


Student

Det känns helt sjukt att säga det - men vi tar studenten imorgon. Efter tolv års slit släpps vi fria från skolan och förväntas skaffa oss ett riktigt liv. Vad nu det innebär. Idag har jag två anställningsintervjuer, samtidigt. På något underligt sätt fick jag hjärnsläpp när jag bokade in den andra intervjun och tyckte nog att klockan fyra lät bekant då jag bokade in den första en kvart innan. Nu gäller det att prioritera!

Idag blir det mestadels förberedelser. Det är hår som ska tvättas och plattas, naglar som ska målas och pastasallad som ska tillverkas. Och om exakt ett dygn så har jag fått i mig ett par glas Pommery och lite pannkakor med mina fina fina flickor och står på skolgården i väntan på studentfotograferingen. Om 26 timmar sitter jag för sista gången i den matsal jag ätit lunch i i tre år och aldrig kommer äta i igen. Och om 27 timmar och 46 minuter kastar jag mig ut genom skolportarna på Östra Real med min vita mössa på huvudet och min goda väns hand i min.

Nedräkning

I hela min kalender sitter små noteringar vid varje vecka. 250 dagar kvar, 100 dagar kvar och 50 dagar kvar till Studenten. Det käns som att det var mer eller mindre igår jag satte ut noteringen om 100 dagar. Idag är det den 3e juni och om två dagar tar jag studenten. Tyckte bara att ni skulle veta det.


Kallt krig

När 27 viljor ska komma fram gällande val av musik till flaket är det lätt hänt att det framstår lite irritation och gnabb. Någon vill ha grov hiphop, en annan hårdrock. Någon vill ha turkdunk och andra vill ha house. Jag kommer snart ge upp det här. Har nu suttit och klippt och mixat i flera timmar och för varje timme som går så närmar sig studenten och allt jag inte har hunnit göra gör mig ännu mer stressad.


Idag fick jag äntligen träffa älskade Jade som spenderat ett år i USA. Mötte upp henne och lite andra fina människor på Spymlan som förövrigt var väldigt fräscht. Imorgon ska jag dock vara klar med den här skiten och spendera dagen i Humlegården med mina flickor. Lite sol och thaimat är aldrig fel såhär i sommarvärmen.

Uppsala för hela slanten

Igår hade vi det världens mysigaste. Stort gäng på filtar här i Flogsta med tända ljus, chips, musik och kubb. Man kan inte på ett bättre sett fira in att sommaren är här. Ikväll blir det dock andra bullar då jag ska iväg på årets sista studentskiva, för min del. Andreas ska fira på Birger Jarl så senare ska jag först ut till Norby för att dricka drinkar och sedan ska jag slå klackarna i taket med lite vänner på stan.

RSS 2.0