Sista helgen som ung och dum

Sista helgen innan studenten och självklart måste man ta tillvara på varje minut. Gårdagen spenderades på Isabels studentmottagning ute på Ekerö med rosé och massa skratt. Hem från landsbygden för att svida om inför kvällens bravader som slutligen utspelade sig på Pontus by the sea med Mikaela. Det var drygt ett år sedan jag besökte älskade Pontus men kärleken var kvar, oförändrad. Kan tänka mig att spendera även denna sommar där sipprandes Mojjitos och Appeltinis.

Idag tänkte jag spendera hela förmiddagen i solen på terrassen för att sedan ta mig ut till Bromma för att fira Nalle och Rebecca som har gemensam födelsedagsfest. Ikväll kommer jag grilla på Kungsholmen med lite vänner och klasskompisar då Cristina ställer till med partaj.

Hoppas ni har en underbar helg!

Recap

På något sätt trodde jag att det skulle kännas mer, djupare att gå på sin studentbal. Det kändes precis ingenting. Det hela tog sig form som vilken studentfest som helst fast med lärare. Maten var inge vidare, vissa hade fått i sig en flaska eller två för mycket, folk kunde inte uppföra sig i allmänhet, ekonomiarna i synnerhet. Tog mitt pick och pack redan innan desserten anlände och hoppade på tåget till Uppsala för att entra Jakobs och Classe Francais studentskiva på Birger. Otroligt mycket underbart folk, bra stämning och allmänt trevligt. Pojkvännen drog hem vid 01 efter en drink förmycket men själv stannade jag kvar med Sebastian och röjde till stängning. En sväng förbi Max, en halvlam efterfest och sedan i säng efter fyra. Vaknade upp vid tolvtiden och tog mig ner till Sebastian och co för lite lunch och skvaller.

Nu väntar endast tre skoldagar innan studenten och det känns fortfarande totalt overkligt. Trots att studentflaket är betalt, den vita klänningen hänger på dörren och maten till mottagningen redan är utspridd i hela lägenhen kan jag inte fatta att det är jag som ska ta studenten. Igår sprang en av mina bästa vänner ut, idag en annan och sedan väntar bara en vecka med ölköp, rosédrickande och allmänt firande innan jag själv står på Östra Reals skoltrappa och viftar med min vita mössa.

Säktforskning

Mamma och jag hamnade i ett intressant samtal om min släkt som jag i stort sett inte vet någonting om. Började söka lite på facebook och hittade mitt kusinbarn som tydligen är i samma ålder som jag, hur grymt är inte det? Dessvärre är hela bunten bosatta utomlands men det kan ju ha sina fördelar.

Läckert i senaste Vouge

image4

image5

Frisörproblem

Idag gick jag till frisören för att skaffa mig lite fräsha slingor till morgondagens studentbal. När jag gick därifrån var jag klart fundersam och när jag kom in i hissen och fick se mig i spegeln bekräftades min oro. Jag såg ut som en blonderad kyckling. Efter lite telefonsamtal där mor min agerade skrikig tonårsmamma så fick jag komma ner och göra om det. Nu är jag fin i håret!

Vackra människor

image3
natalia vodianova

Väderkaos

Det är nog inte bara jag som sitter på helspänn och väntar på att väderleksrapporterna inför nästa torsdag ska komma upp. Eller så kanske det är det. Hur som helst så dör jag om det regnar på studenten. Jag vägrar ha lockigt hår och en blöt studentklänning. Det ser dock rätt mörkt ut än så länge då det kommer regna både tisdag och onsdag - vi får vänta och se!

Ynk

Jag lovar mig själv rätt ofta att jag aldrig mer ska dricka ens en droppe alkohol, så även imorse. Vaknade upp hemma hos Sebastian och Julia vid halv nio och mådde minst sagt pyton. Jäktade ner till tåget och lyckades på sekunden hinna med det då biljettmaskinen krånglade och jag var tvungen att hoppa på utan biljett, och då sedan istället betala 70 kronor för att få komma hem till Stockholm. Skivan igår var verkligen lyckad. Vi gick dit ett litet gäng med inställningen att vi skulle ha brutalt kul och det lyckades vi verkligen med.

Imorgon sätts betygen så från och med idag fram till studenten är det obligatorisk närvaro på att sitta och pilla sig i naveln i ett kvavt klassrum. Uppskattas inte! Ikväll ska jag pyssla om mig själv lite, hårinpackning, peel-off ansiktsmask och lite pedikyr. Välbehövt då flertalet människor idag påpekade hur risig jag såg ut. Jag köpte föresten skor idag, svarta.

Utgång på ingång

Ibland är man inte duktig. Tänkte snart kasta mig på tåget till Uppsala för att svira lite på Birger ikväll med favorit-Sebastian då någon skrapanklass har studentskiva. Kan bli årets sista, och då antagligen mitt livs sista. Vi får se.
Nu åker i alla fall klackarna på, vi ses i vimlet!


Och solen gick upp

Finns det något underbarare än att cykla hem (eller cykla och cykla, sitta på pakethållaren) i det svaga ljuset från soluppgången, lite lagom rund under klackarna och känna hur sommaren är på ingång?

En trevlig middag hemma hos en god vän här i stan ledde till en helvettesresa till Uppsala med tågkrångel och ersättningsbussar. Lagom sent anledde vi till Platina och nykter och stressad som jag var blev jag århundradets bitterfitta som Sebastian fint uttryckte det. En shot och en drink senare var jag på gång och manövrade dansgolvet. Efter stängning tog vi en tur förbi Daniels residence på Luthagsesplanden för lite lemonad och fazer. Vid 04 intog jag jakobs pakethållare, med Andreas Kleerup i öronen - och åkte hem.


RSS 2.0