Tillbaka i civilisationen

Nu har jag landat i Stockholm igen, några myggbett och fräknar rikare och en reskompis fattigare. Ljusterö var hur som lika fantastiskt som alltid. Även om jag gillar människor och liv så tycker jag ibland att det är skönt att bara komma ifrån allt och kunna ligga på bryggan och höra vattnet klucka och inget mer. Dessutom är det trevligt att spendera lite tid med pappa innan jag åker.

Ikväll blir det middag på En ful & En gul på söder med Lova och senare åker vi nog ut till Arman på kalas. Mer uppdateringar om mina ändrade Parisplaner får ni imorgon.

Á bientôt!

Nu har jag tröttnat på att sitta och ruttna i Hammarby Sjöstad och sätter istället på mig gummistövlar och sylvester och sticker ut till skärgården några dagar. Så om någon har svängarna förbi Ljusterö i veckan så är det bara att slå en signal, ni hittar mig på bryggan med Shantaram som sällskap. Bisous!


mer lördag

Det blev köttbullar på Operakällaren för vår del och sedan sprang vi runt i stan på jakt efter den perfekta vattenkaraffen som mor min så fint uttryckte det. Och självklart hittade vi ingenting.  Istället blev det hårfärg så nu sitter jag med gegga på huvudet och ber till gud att jag inte ska se ut som en kyckling när detta är klart.

So much beauty


Burberry London

Harry Potter-stjärnan Emma Watson är Burberrys nya ansikte, och vad det framkommer av den här videon så kommer det att bli en awesome kampanj. Älskar förövrigt låten av Razorlight!

Lördag

Jag har typ helt tappat lusten att gå ut. Jag vet inte om det beror på Stockholms lama utbud av nattklubbar eller faktumet att man bränner minst 500 kr varje gång man går ut även om man har en skitkväll, som avskräcker mig. Från att ha gått ut cirka fem till sex gånger i veckan är jag nu den som bangar i sista sekund och väljer film och ostbågar framför att gå ut och dansa med mina vänner. Och så även igår.

Nu ska jag ta mig in till stan för att äta lunch med mamma och sedan funderar jag på att ta tåget ner till Trosa för att sedan åka vidare till Ljusterö där jag ska spendera nästa vecka.

Fredag

Nu sitter jag på balkongen med hemmagjord pizza och ett glas vin med den här låten i högtalarna. Det är fint det! Om mitt magont efter pizzan lägger sig blir det rosévin och sedan dans på Fredsgatan med darling Bells och Josefine.

En del av Paris


Paris je t'aime

Det finns få filmer jag gillar så mycket som Paris je t'aime. Inte bara det att jag älskar staden utan jag gillar allt uppdelat i småbitar. I den här filmen ryms massa småfilmer från de olika områdena i Paris och den är så sjukt fransk att det är skrattretande. Klippet ovan är från Bastille, området som för mig alltid kommer vara symboliserat av Le fransman.

Det är lätt att vara efterklok

Ibland, eller rätt så ofta blir jag trött på mig själv. Som idag till exempel när Mamma släpade med mig till Nathalie Schuterman för att jag skulle få välja mig något efter allt besvär med diverse kylskåp när de var på semester. Hon säger bara "välj något" och jag gick där i säkert 40 min och hittade inte en enda pryl jag kunde bestämma mig för. Jag vadade i Prada, Miu Miu, Lanvin och YSL men ingenting, ingenting föll mig i smaken. Jag har något inbyggt att så fort jag verkligen får välja vad jag vill ha så blir jag superpetig och extremt eftertänksam. 3.1 Philip Lim klänningen var självklart borta men nu så här i efterhand ångrar jag mig lite att vi inte slog till på den svarta Miu Miu-kappan. Well, det är alltid lätt att vara efterklok!

News

Le fransman har gått och skaffat flickvän. Jag kan inte låta bli att bli irriterad även om jag inte pratat med honom på månader - och än mindre träffat honom. Men det stör mig att hon har honom och jag inte riktigt fick honom. Nej, skärpning.

Mer lägenheter

Idag hittade jag den mest perfekta lägenheten i sjunde arr. Den var verkligen perfekt på alla sätt och jag slängde iväg ett mail till hyresvärden och 10 min senare fick jag svar. Självklart var lägenhten en fake, men helt seriöst - vem fan går på en sådan dålig bluff? Senare i mailet kom ju självklart frågan när man kunde skicka honom pengarna. Blöh, det var verkligen en fin lägenhet.

"Hello Dear, Sorry for the late response!!!!It is a great pleasure that you are interested in my apartment... Thanks for your email and it is my gladness hearing from you.i am Mr Jonne.David,the owner of the apartment you are making enquiry of.I am looking for responsible tenants that he/she is going to take care of the apartment as if it were your own and he/she will be willing to make the Property clean as we left it.Actually I resided in the apartment with my family,such as my wife and my only daugther before and presently we had packed due to my transfer from my working place and now situated in the (West Africa Nigeria)and won't be coming to the apartment until Four years now and that means we are renting the Property for long term and short term lease is also acceptable. and presently my apartment is still available for rent for 850 euro which the Security deposit is 300 euro including the utilities like Heat, A/C in wall/window, Hydro, cable, Garbage Disposal, Fireplace ,Fridge, stove, Dishwasher, Dryer, Breakfast Bar, Dining Table and Sofa Set,Refrigerator,Canopied deck overlooking nature.,internet access e.t.c .,it is furnished or if u wish to move in with your furnitures no problem...Moreso Now, i went for a Crusade in West Africa .Pls i want you to note that,i am a kind and honest man and also i spent alot on my property that i want to give you for rent,so i will solicit for your absolute mentenance of this house and want you to treat it as your own,is that taken, it is not the money the main problem but want you to keep it tidy all the time so that i will be glad to see it neat when i come for a check up.i do that once in a while....I also want you to let me have trust in you as i always stand on my word.."

Hedi makes LiLo


Hedi Slimane Fashion Diary

Tisdag

Det blev inget f12 igår då Amelie slutade jobbet så sent. Istället blev det te och blåbärskaka hemma hos mig innan jag fullkomligt däckade framför Paradise Hotel. 

Jag är nyss hemkommen från en väldigt trevlig middag hemma hos darling Bells där alla välbekanta ansikten var samlade över diverse grillat, bulgursallad och lite rosévin. Det var kul att se alla igen efter Paris och nu innan jag åker igen. Nu tänkte jag återigen däcka framför Paradise. Bisous!

Jag måste skärpa mig


Bilder lånade av Le Love Image

Att hitta en bra lägenhet i Paris är som att hitta en nål i en höstack

Det är verkligen sjukt frustrerande att från Sverige försöka få tag i en fräsch lägenhet till ett vettigt pris i Paris. Inte en kotte har några bilder att visa upp på mail och det värsta är att folk hoppar på det utan att ha sett lägenheten. För några veckor sedan hittade jag och Fredrica en helt perfekt lägenhet på Rue de l'université i sjätte och var så sjukt sugna på att ta den utan att ha sett bilder men skickade i sista sekunde iväg Ciko för att kolla på den - lägenheten visade sig vara ett renoveringsobjekt i kaos. Så nu när jag hittat ytterligare en riktigt bra lägenhet i femte till ett bra pris har hon självklart inga bilder att visa upp, jag blir så frustrerad.

+

Jag glömde att berätta, Idag satte det sig en gubbe med röda byxor bredvid mig på bussen som säkert var 80. Vi klev av på samma station och efter en liten stund så lägger han handen på min axel och säger med ett leende "Hörrö du, det där var så snyggt att du nästan borde haft haj hils (high heels) till" - och så gjorde han en gest mot min klädsel.

Kan man bli sötare? Det där kommer jag att kunna leva flera dagar på

Måndag

Till skillnad från gårdagen så har dagen vart väldigt trevlig. Roade mig i förmiddags med att läsa tidernas roligaste artikel på DN (som jag länkade till i föregående inlägg) och sedan åkte jag in till stan och åt lunch med darling BellsCreeme. Efter citronmarrinerad kyckling med sparrisrisotto, ungsbakade tomater och rödvinssås så mötte jag upp Lova för glass på nytorget. Om några timmar  kommer Amelie hit för rosé och sedan ska vi vidare och dansa på F12. Vi ses i vimlet darlings!

Humor

Åh, jag älskar sådana här artiklar. Det är verkligen humor att läsa när människor gör bort sig, man kan ju inte bli annat än skadeglad. Stockholmveckan måste vara fantastisk!

yes, I do like my shoes

Vill Topshop ge mig en hjärtattack? I våras hittade jag de mest fantastiska Christian Louboutin-skorna i mocka i en liten vintage shop vid Honorén som jag gick förbi och tittade på typ varje dag i en vecka. Nu när jag var inne och kollade igenom vad Topshop har att erbjuda så trillade jag rakt över att par nästan exakt likadana. De kostar inte ens en fjärdedel av Louboutinsen men jag har fortfarande inte råd just nu. Fan, de är så vackra!




Typical sunday

Förutom att svurit min tunga svart idag över alla små tekniska incidenter har jag inte gjort någonting. Som tidigare nämnt så ligger det något ostimulerande över Stockholm och jag orkar inte ens förmå mig att ringa någon vän för umgänge. Snart är det dags att börja packa och jag har faktiskt mer panik den här gången över vad jag ska välja ut till mina 25 kilo bagage. Senast jag åkte så visste jag exakt hur länge jag skulle vara borta men nu, nu kan det vara for life time. Man vet aldrig. Har dock en del ärenden jag behöver uträtta innan jag nästa vecka bosätter mig i Stockholms skärgård för lite äkta svensk sommar. Ett nytt ID behöver göras eftersom jag lyckades bli av med hela min plånbok två veckor innan jag åkte hem från Paris och sedan är det alltid lite småprylar man vill ha med sig som inte finns på plats.

Nej, nog med svamlande och kallprat, snart ska jag kolla Anna Nicole Smith-dokumentären på femman!


Smutsigt hår, gårdagens smink - lovely sunday


Saker som gör mig galen

Är när teknik inte fungerar. Jag lyckas alltid ha problem med antingen mobil eller laptop men oftast båda två. Nu har min kära laptop, trots hårddiskbyte för 1 vecka sedan, bestämt sig för att inte gilla mig igen och vägrar starta. Jag orkar verkligen inte. Jag har mitt liv på datorn och är det så att de sjabblar bort det jag har sparat nu så spränger jag el-giganten. Fuck fuck fuck! Precis vad jag behövde en regnig söndag när humöret redan är kört i botten.

Update, Ja tack snälla gud. Att kylskåpet lägger av när vi har 25 grader inomhus är verkligen jättefint. Härlig söndag!

Lördag

Jag är lite trött idag. Det som igår skulle bli en ramlösa på East blev istället x-antal glas vin och sänggång vid 3 så jag skulle absolut kunna jämföras med en sleepwalker idag. Eric Pryds spelar på F12 ikväll och även om jag inte gillar house så känns det lite lockande. Jag är trött på hemmalivet och saknar Paris. Men med 15 dagar kvar är det lika bra att göra det bästa av situationen och försöka ha kul i stockholm istället.

Je veux l'Amex black de ta mere, je veux la voiture de ton pere


Make the girl dance

Jag älskar den här videon. Inte bara för att låten är sanslöst bra utan även för att gatan de går på är min absoluta favoritgata i Paris. Rue Montorgueil i 2arr är det mysigaste du kan hitta på Rive Droite och är defenitivt värt ett besök.

Torsdag

Mamma och jag åkte in till stan för att se "Notti italiane 1950–1990 Mode för världens stilikoner" på Hallwylska museet men det var inte mycket att hurra för. Visst fanns det några godingar burna av Audrey Hepburn och Mrs Kennedy men det var inte värt att ödsla tid på. istället knallade vi upp till Lisa på Torget för ljummen kyckling - fetaostsallad och vitt vin. Jag lyckades även på vägen förälska mig totalt i den mest fantastiska klänningen från 3.1 Phillip Lim chez Nathalie Shuterman men då REA-priset låg på ca 5000 riksdaler så mer eller mindre hotade mamma mig att jag inte fick köpa den. Klämde även på diverse älskvärda klackar från YSL och Prada. Varför har man inte en mille över att spendera på fina saker?

It's Britney, bitch! part 2

Det är något speciellt med att se en av sina gamla barndomsidoler, dessvärre har tiden gått och nya låtar kommit som jag absolut inte är uppdaterad på så det var inte mycket musik som jag kände igen. Men kul var det! jag och Fredrica stod upp och dansade som tokar en del men det var bara vi på hela B-sektionen som stod upp. Bra med lite excercise.

Nu är jag fruktansvärt trött och måste sova. 

It's Britney, bitch!

Jag är så jävla duktig. Har städat hela förmiddagen inför föräldrarnas hemkomst från Spanien och varenda kvadratcentimeter i lägenheten fullkomligt Glänser av renhet. Jag hoppas verkligen att de har köpt med lite fina presenter nu när jag slitit arslet av mig för att hålla ställningarna här hemma (ehm). 

Ikväll blev jag medbjuden att gå och se Britney i Globen och det tackar man ju inte nej till. Så nu spelas Circus på högsta volym för att jag ska lära mig känna igen några av låtarna. Det märks att man är lite ur tiden när det första man tänker på när man hör Britney är "Hit me baby one more time". Well, det är bara att låta sig uppdateras. Later honeys!

Couture



Christian Dior

Spanade igenom bilderna från årets Couture-visning i Paris och började nästan hoppa jämfota när jag kom fram till Dior. John Galliano har skapat de mest fantastiska 50-talsispirerade kreationer som är så mycket Couture för mig som det kan bli - extravagant och too much på ett mycket positivt sätt. Rena konstverk!

Ålderstecken

Okej, jag är rejält bakfull på 4 glas vin trots ett enormt McDonaldsintag på vägen hem. Jag börjar bli gammal. Hur som var kvällen igår väldigt trevlig. Bror spelade på 122an så jag började där och följde sedan med honom med vänner till Mosebacke där jag träffade Lova och Nicci som återhämtade sig efter en veckas lerrullning och öldrickande på Hultsfred. Det blev några glas vin, skitsnack och sedan cycklade jag hem lite halv-vingligt. Ytterst trevligt avslut på veckan!

Idag är det dags att ta tag i livet med ordentlig mat, storstädning och powerwalk.

Chanello

Jag har sedan länge fascinerats av Chanel, och då inte bara modehuset utan även Madame Chanel herself. Det finns nog ingen som har sagt så mycket bra saker genom tiderna som den rappa primadonnan och det visar sig verkligen i boken "Quotes by Chanel" som jag köpte i Paris i våras.  I natt när jag inte kunde sova så satt jag som vanligt och slappsurfade på youtube och hittade den här intervjun med damen i fråga som är väldigt kul. Jag tänker inte leka smart och säga att jag förstår allt vad de pratar om men det jag lyckats översätta är hur som väldigt bra. Notera hur hon gestikulerar när hon pratar, sådär elegant och avslappnat med en cigarett i handen. 

Tidig morgon

Klockan är drygt 5 en söndagmorgon och det är verkligen nu man skulle kunna förvänta sig ett sådant där härligt fylleinlägg om vilken fantastisk kväll det var. Men kvällen var inte fantastisk. Jag kollade på Ondskan, åt vattenmelon och har sedan dess försökt sova i 4 timmar utan resultat. Normalt sett hade jag fortfarande stått och dansat med mina vänner med en drink i handen och haft fruktansvärt roligt men på senaste, sedan jag kom hem, har allt sådant känns så menlöst. Stockholm är så sjukt ostimulerande att jag vet inte vad jag ska göra längre, rastlösheten håller på att ta kol på mig. Nu måste jag försöka sova, och går inte det får jag väl ta tillfället i akt att ta en tidig powerwalk och se stan vakna.

beauty


Lördag

Att börja dagen med ett fiskmål med hot creol-dip på Max var verkligen ingen höjdare - jag mår sådär lagom bakisäckligt nu även fast jag faktiskt inte ens är det minsta bakfull. Var på en väldigt trevlig middag igår med expojkvännen hemma hos hans pappa med fru. Det åts räkor och skaldjurslasagne, sjöngs allsång och dracks en hel del vin, mycket trevligt lördagsnöje. Ikväll tar jag nog sällskap av Carrie, Charlotte, Mirande och Samantha för ytterligare en hemmakväll, Stockholm tråkar verkligen ut mig.   

Nu är det dags att ta barbapappa-bodyn på en powerwalk!

Madame


Jean-Paul Gaultier

Det är någonting med både den här "making"filmen och det färdiga resultatet som jag älskar. Först och främst är låten 3éme sexe inte bara jävligt bra utan även otroligt sexig och passar Agyness Deyn perfekt. Det är även humoristisk att höra när amerikaner försöker sig på franskan, det blir aldrig speceillt bra. 

Spotify

HÄR har ni playlisten som gått varm i mina högtalare de senaste dagarna. Enjoy!

Allt fantastiskt i Paris på 45 sekunder


Miss Dior Cherie 

Allt i den här reklamen är fantastiskt och de senaste veckorna har jag kollat på den säkert hundra gånger. Sofia Coppola har skapat en helt fantastisk miljö som visar Paris från sina allra bästa sidor och supervackra Maryna Linchuk gör inte direkt filmsnutten sämre.

När livet jäklas med mig

För ett halvår sedan drömde jag om att få läsa Modevetenskap på Stockholms Universitet och bestämde mig för att om jag kom in där (vilket jag aldrig skulle göra) så skulle jag stanna i Stockholm. Sedan hittade jag Instituto Marangoni i Paris som har en 3-årig Bachelorutbildning i Fashion Business som är precis allt jag letat efter och planen är nu att åka tillbaka till Paris för att slipa på franskan och sedan börja där till nästa höst. Självklart har jag kommit in på Modevetenskap på Stockholms nu och hela mitt huvud är kaos av framtidsångest och pluggfunderingar. Jag vet att de båda skulle komplettera varandra väldigt bra och Modevetenskapen skulle verkligen öka min chans att komma in på Instituto men jag klarar inte av ett år i Stockholm. Jag måste nog sova på saken, och ta ett glas rosé för att lugna nerverna.


Kampen mot Pariskilona

Jag tror inte att någon frisk människa får för sig att gå ut och powerwalka i svenskt monsunregn, och därför tänker jag inte heller friskförklara mig. Jag traskade runt i min gamla Henry Lloyd matchat med stora, vita gympaskor med rosett och flåsade i regnet och inte helt oväntat ser jag nu ut som att jag trillat i sjön. Men kampen mot barbapappa-bodyn fortsätter!

L'art


Quentin Veron

Det var några ur det här gänget som plötsligt dök upp på Baron en söndag innan modeveckan och ställde till med en liten show. Hade inte tidigare hört talas om designern men nu hittade jag en mycket imponerande video från deras visning i våras.

it's raining

Okej, ingen stad är varken kul eller fin när det regnar men Stockholm måste ta priset i tråkighet. Tog mig ut en sväng för ett besök på Konsum men utöver det har jag suttit ensam i lägenheten, återigen med Sex and the city som sällskap och bara tittat på regnet som öser ner utanför. Kommer bli mycket obehagligt när jag snart måste ta min dagliga powerwalk runt Hammarby Sjö som tar dryga timmen. Hey it's raining, again.



Im still in love with Hedi


Stockholmsnätter

Igår hade jag en fantastiskt trevlig eftermiddag på Lisa på Torget med Karin. Kycklingsallad och x-antal glas rosé och sedan joinade jag Sebastian och hans familj för middag på Pontus by the sea. Dansande och hallonmojitos på F12 innan det blev supremeburgare och lite sömn på Grand. Ibland gillar jag stockholm!

Idag sitter jag hemma med smutsigt hår och Sex and the City som sällskap, så kul var det.

Recap

För drygt tre veckor sedan tog min första Parisvistelse slut och jag satte mig gråtandes på planet till ett grått Stockholm. De sista veckorna var fantastiska och ännu mer fantastiska. Alla underbara männsikor, platser och äventyr kan inte annat än saknas. Jag har därför bestämt mig för att åka tillbaka redan den andra augusti för att skaffa mig ett riktigt liv där. Vi får se om Merci pour rien kanske tas upp på riktigt igen, det beror lite på den tappra lilla skaran läsare jag faktiskt har kvar. Är ni redo är jag!


blogs

Dessa bloggar följer jag, och de här är rätt bra de med.

RSS 2.0