Ajour d'hui

 

Samedi

Idag har det vart så sjukt skönt väder. Satt ett tag vid Saint Martin-kanalen i solen och snackade skit. Sedan bjöd le fransman på stark espresso vid en fik mellan Bastille och Republique och vi ska inte ses mer. Jag grät en skvätt, skrattade lite med tjejerna och köpte mig en svart hatt och ett par skor. Det är konstigt vad allt kan kännas bra så snabbt igen.

Les Vendredis chez La Perle

Igår samlades vi på La Perle, som vanligt. Varje fredag är det Pärlan och jag älskar det. Dock går jag fortfarande runt med en klump i magen sedan bråket med Steph och den här gången verkar det som att jag verkligen fuckat-upp det. "I dont understand why you said me to fuck off" fick jag i ett sms i fredags morse och antagligen har han rätt. Jag borde inte kombinera nästan tiotalet coctails och relationsprat. Det kan nog aldrig sluta bra.

Idag ska jag möta tjejerna för lunch och shopping, mitt konto är äntligen i balans igen så det är klart att jag måste sätta sprätt på lite pengar. Kanske dessutom dämpar mitt uppgivenhet på andra plan. Ikväll samlas vi chez La Perle igen för att fira fina Elie som fyller 28 år, sedan ska vi gå ut och dansa. Hoppas att ni får en fantastisk helg, cupcakes!

Bonheure des Dames et Cha Cha

 
 

jeudis sont folles

Torsdagar har alltid en tendens att spåra och blir jävligt roliga för min del. Och igår blev kvällen extremt otippad. Jag och Josefina drog till Bonheur des Dames, drack lite drinkar, åt middag och blev sminkade av deras make-upartister. Efter det drog jag hem till Mikaela och vi traskade bort till Cha Cha för att egentligen bara kolla läget, det slutade dock med att vi blev inbjudna på en privat fest för någon modetidning som hölls i en av salongerna så där huserade vi fram till småtimmarna och drack en väldigt massa Vodka Pomme ur lysande glas.

Kvällen slutade dock ännu mer otippat då jag hade en rätt stor fight med le fransman (som jag trodde var borta för gott, men tydligen inte). Rätt jobbigt med alla dessa språkbarriärer och det är sjukligt frustrerande inte att kunna säga vad man vill eller förstå vad det är han vill. Well, jag antar att det är en flirt på franska.

Idag har jag bara sovit, så nästa vecka måste jag verkligen ta tag i skolan, inte okej att missa så mycket som jag gjort. Och blä, jag hatar att vara bakfull och fylld av ångest.

ICE


Hier soir

Ibland är jag verkligen glad att bloggen ibland laggar och sparar inlägg som utkast istället för att publicera dem. Hittade imorse ett rätt illa skrivet inlägg från någon gång när jag kom hem inatt.

Gårdagskvällen var askul. 6 flaskor vin på 4 personer hemma hos mig och sedan vidare till Le Baron där vi dansade som galningar i någon timme. Jag hann även med att göra en riktigt glamorös vurpa på dansgolvet vilket resulterade i en stukad fot och ett blodigt köttsår i min handflata, men whatever. Idag har jag dock lagom ont i huvudet och hade inte riktigt energin att gå på franskan imorse och sitta och grina illa utan sov istället några timmar extra. Nu ska jag pallra mig bort till Marais för att få lite luft och byta lite kläder med Tua och Jenny. Ikväll blir det Bonheur des Dames och sedan får man se vart kvällen för oss! Nästa vecka tar jag in på rehab.

 
 

Le petit-samedi

Onsdagar när de är som bäst. En eller två fina damer är på väg hem till mig för att ösa i oss vin och sedan försvinna ut i vimlet. Gissar på La Perle och sedan lite dans på Cha Cha, vad det än blir så är jag taggad och det lär bli grymt.


Kate, alltid lika fantastiska Kate.

Mercredi, Montmartre avec Tua

 

Mardi

Det absolut tråkigaste jag vart med om sedan jag kom till Paris måste vart dagens föreläsning om Stora franska namn genom tiderna. Det tog tre minuter innan jag sov med öppen mun och till och med Tua, som annars är duktig och allert nickade till några gånger. De få minutrarna jag sedan var vaken under själva föreläsningen var så brutalt ointressanta att jag förstod varför en hel rad med kineser låg med huvudet mot bordet och sov. Tur att det bara är 10 föreläsningar och totalt 20 timmar kvar.

when i can't sleep


http://lesmokingimage.blogspot.com

Det där med saknad

När jag flyttade hit till Paris så trodde jag att jag skulle längta hem och sakna allt hemifrån varje dag. Det har dock vart tvärtom och förutom några några svaga stunder då jag hade kunnat döda för ostbågar, arlas mellanmjölk och gravad lax med hovmästarsås så har jag inte känt något större saknad efter någonting. Det där med att sakna människor blir en helt annan sak då man inte lever i sin vanliga vardag och det är därför svårt att känna något tomrum efter de personer som trots allt betyder mest i världen.
 
Ikväll trillade jag dock över min fina darling Bells avskedsbrev till mig och kunde inte låta bli att fälla en tår. Hon har funnits i mitt liv varje dag på ett eller annat sätt sedan den där dagen i ettan på gymnasiet när hon bjöd hem mig på sin middag och det känns konstigt att inte kunna ringa henne, även om hon aldrig svarar, eller möta henne för en Rasperry-fugdeBauer för att sedan gå vidare till Berns att dansa. Jag saknar att få små uppdateringar via sms om hennes liv och hur jobbigt det är på hennes jobb eller hur irriterande alla människor är. Men om 31 dagar kommer hon äntligen ner och skrattar med mig, skakar på huvudet åt allt galet jag håller på med och fnissar febrilt när jag drar alldeles för grova kommentarer om fransmannen. Jag ser verkligen fram emot det!

Lundi

Det disponibla beloppet på mitt konto är 32 kronor och jag är så galet shoppingsugen. Jag är inte bara i stort behov av tråkigt nödvändigheter som strumpor och strumpbyxor utan även av en helt ny vårgarderob. Jag upptäckte nämligen igår jag när jag skulle tvätta att jag bara behövde köra en maskin med kläder eftersom allt jag har är svart, och hur hett känns det egentligen nu när man ser folk i glada färger och ballerinaskor här nere. Jag får nog vänta till nästa vecka då jag äntligen får fylla på kontot efter en otroligt dyr månad. Jag önskar att mina föräldrar hade lärt mig värdet av pengar lite mer då jag nu när jag flyttade hemifrån inte hade någon som helst aning om vad mat och dylikt kostar. Vilket resulterat i att jag levt på pasta med tomatsås, baugetter med brie och pain au chocolat nu i drygt 30 dagar, och därmed ökat midjemåttet några cm. Nej nästa månad blir det skärpning med maten, jag kom inte ner till Paris för att käka upp min månadsbudget.

Ikväll blir det förhoppningsvis vinpimlande. Trots att jag egentligen hade lovat mig själv att vara vit fram till på onsdag då jag tog i lite väl hårt förra veckan, men det rycker så mycket i Suvigon-blanc-nerven att jag försöker få med tjejerna ut på dåligheter ikväll. I Paris är varje dag fredag, and I love it!


My new obsession


Bob Dylan

Samedi, La Perle

 
 

Je suis mal

Det är inte speciellt bra för kroppen tror jag att gå ut fyra kvällar i veckan. Imorse vaknade jag med täppt näsa och halsont. Dock så blev det en sväng till La Perle och sedan Cha Cha. Ett glas vin på hela kvällen, jäkligt bra jobbat. Träffade dock le fransman (som vill att jag slutar kalla honom det, pardon Steph!) på sistnämnda stället och han hade fått i sig aningens mer. Misstänker att han kommer rangla in här om någon timme så det är lika bra att jag kollar på I'm not there så länge, har hört att den ska vara bra.

Bonheur des dames et Cha Cha

 
 

aujourd'hui nous sommes un peu fatigue

 

Un soir chez Social Club

 
 
 

Les favorites de DvF

  
 
http://www.style.com

Printemps


Leloveimage


Söndagar är inte så kul

Jag har aldrig gillat söndagar. Och inte ens söndagar i världens bästa Paris är bra dagar. Förvisso tog jag en trevlig promenad i solskenet med Amelie, bort till Eiffeltornet och tillbaka men för övrigt har dagen, precis som alla andra söndagar, vart seg. Nu sitter jag med Yann TiersenSpotify, skriver en kort presentation om mig själv på franska och pluggar gramatik. Jag har ingenting gott hemma att tugga på och jag har lågt blodsocker.

När jag hittar något jag gillar..

.. Så har jag inget problem med att sitta och kolla på samma klipp om och om igen i en timme. Det här fantastiska stycket hittade jag på Mimos blogg, det heter Her morning elegance och jag är kär.


Söndag

Det tar på krafterna att festa tre nätter i rad, speciellt till klockan 06 på morgonen. Jag ligger utslagen i sängen med datorn på magen och Siouxsie and the Banshees på högsta volym. Ska snart ta mig ett glas vin och göra lite middag, fast eftersom alla mataffärer är stängda på söndagar så blir det något tråkigt hopplock av vad jag har hemma. Konstigt nog känner jag för att gå ut ikväll med, det börjar bli en dålig vana. Istället ska jag försöka plugga i kapp lite av franskan.

By the way så är le fransman helt lost. Har inte fått tag på honom på ett dygn nu så han har med väldigt stor sannorlikhet sumpat sin mobil, eller tagit en överdos av nikotin, alkohol och lättare droger. Man vet aldrig med fransmän, och speciellt inte med honom.

Lördag

En riktig jäkla helkväll igår, så sjukt trevligt! Började med middag här med Amelie. En jäkla massa vin till maten, efter maten och som take-away. Kir CassisIndiana med alla svenskar jag känner i stan och sedan vidare till Truskel. Äckligt ställe med alldeles för mycket folk, gav mig känslan av typ O'learys sportbar i Södertälje. Drog istället med mig Josefina till Cha Cha, igen. Dansade till konstig musik och träffade italienaren igen som än en gång försökte få med sig oss hem. Fyllepasta med ketchup och tjejsnack till sex på morgonen, fantastiskt!

Fredag

Sjukt trevlig kväll igår, på många sätt. Först vankades det middag i Amelies och Nellys fantastiska lägenhet i trettonde med nuggets, svensk choklad och en massa vin. Efter det en sväng till La Perle där vi träffade den skönaste fransmannen som pratade mer eller mindre perfekt svenska och jobbade i Hammarby Sjöstad en del - snacka om att världen är liten ibland. Efter det bagav jag och Amelie oss till Cha Cha där vi mötte upp Josefina. Det blev en del dans, ett otippat möte med le fransman och en del skobyten.

Ikväll ska jag och Amelie tycka synd om oss själv för att vi är singlar och inte blir uppvaktade på alla hjärtans dag, så det blir middag här och sedan ska vi ut med resten av tjejligan.




Thank god it's friday

Idag har jag vart lat. Tog mig dock ut en sväng på stan för att inte köpa något vilket resulterade i en ny klänning, lila strumpbyxor och nya örhängen. Så var det det här med diciplinen..

Nu sitter jag med ett glas Kir Framboise och ska snart göra mig i ordning. Ikväll vankas det middag hemma hos Amelie och Nelly och sedan får vi se vart kvällen för oss. Bisou!

Lookbook

Det var länge sedan vi körde en "lookbook", kanske för att det erövrats av småstads-svenskar med fula outfits. Dock hittade jag denna bild för några dagar sedan, så fin vill jag också vara i sommar. Nu ska jag också ut och leta tyll och mönster!


http://lookbook.nu

Gamla vanor

Jag känner mig Så dålig. Jag har helt klart fått ett återfall av hur jag var i slutet av gymnasietiden. Igår trillade Tua och jag in typ en timme sent till franskan och idag var jag trött och hade inte pluggat till provet (eftersom jag var ute istället) så jag låg kvar hemma i sängen utan dåligt samvete. Nej, dags att rycka upp sig.

Igår var det i alla fall hur trevligt som helst. Det börjades med vin och svenskt lösviktsgodis hemma hos Tua, Cecilia, Ivonne och Jennie a.ka Nackatjejerna med massa trevliga tjejer och sedan åkte vi in till Le Régine och partade lite. Det hade vart något event där tidigare under kvällen så folk hade masker, det var ballonger och en jäkla massa olika DJs som spelade, nice.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag känner dock för att äta riktig mat då jag börjar tröttna på brieost och pesto. Vad har ni för planer till helgen cupcakes?

Trött jäkla dag

"I noticed that you don't smile in the morning!", well that's fucking true. Klockan 8.50 imorse jäktade jag ner i Metron vid Chatelet för att på något sätt ta mig till Raspail på 10 minuter där jag skulle ha mitt fonetiktest. Jag har alltid hört att den parisiska tunnelbanan ska vara så bra men det såg precis ut som Stockholm i rusningstid - störst går först, om vi utan vassa armbågar får snällt invänta nästa tåg, eller tåget efter det. Summan av kardemumman blev att jag blev drygt 15 minuter sen till provet och ytterligare 40 minuter sen till min franskalektion vilket var lagom pinsamt.

Efter drygt 3 timmars sömn inatt är jag fortfarande utslagen och vaknade nyss efter en liten powernap sedan klockan 13 då jag fullkomligt däckade på mina franskaböcker och sov som en stock. Ikväll blir det vin hos mina nyvunna (och gamla) svenska vänner här i Paris. Det visade sig att världen är jäkligt liten och tjejen jag hänger med på franskan har gått i samma grundskola som jag. However, efter det blir det en snabbis till Régine eller Chacha.

Onsdag

Det är lilllördag hemma i Stockholm och mina fantastiska vänner ska antagligen ut och dansa ikväll. Dricka coctails och hålla varandra sällskap i natten. I Paris finns det ingen lilllördag - här är varje dag en fest. Men ikväll orkar jag inte, även om jag vill. Cha Cha med Mikaela känns väldigt lockande men istället väntar jag på en jäkligt försenad fransman (oui, Le fransman) och jag börjar bli galet irriterad eftersom jag ännu inte ätit middag. Istället dricker jag ett glas vin avec le créme de framboise och nu tänkte jag ta en cigarett i fönstret - oj vad franskt allt kändes helt plötsligt.

Jag tog en promenad


Vuxenpoäng

Okej, 14 dagar utan att tvätta och de enda rena underkläderna jag har är ett par turkosa spetstrosor, vilka jag enbart använder vid nödfall. Jag tog mig därför i kragen idag och köpte dyrt tvättmedel och sitter nu på helspänn framför tvättmaskinen i min lägenhet och ber till gud att jag inte ska få översvämning i lägenheten. Har man inte bott i frankrike och upplevt dess vattenledningar så förstår man nog inte min oro just nu. Ni andra, mina buddies i Paris, jag hoppas att ni håller tummarna för mig. För alla mina kläder (vitt som svart och rött) ligger i den tvättmaskinen..

Update: Vitt blev grått och mina vita ullstrumpor hårade/luddade ner typ allt, men whatever - allt verkar åtminstone vara i samma storlek som det var innan..

Om fransmän

Jag tror att jag måste byta taktik med le fransman. Jag tror nämligen att fransyskor fungerar på ett helt annat sätt än vad svenskar gör för han verkar inte kunna läsa mellan raderna för fem öre.

Självklart blev mina sarkastiska sms om hur dålig jag är på att plugga missförstådda till att jag inte ville träffa honom och jag spenderade därför en kväll ensam med choklad och Woody Allens Vicky, Cristina Barcelona och Manhattan. När han sedan börjar smsa och jag en uppenbart sur men inte säger det rakt ut så tar han det självklart som att jag Inte är sur eftersom jag inte säger det rakt ut. Och jag är verkligen inte på humör för att skicka glada smilys eller vara det minsta gullig. Är alla fransmän lite handikappade när det gäller les femmes eller har jag stött på en enskilt fall? Suck, morr, stonk!

Unplugged

Den här låten spelas på repeat några gånger om dagen hemma hos mig. Det är djn som vi festade med första helgen jag var här, och den är så sjukt jävla bra.


Sorbonne

Idag började skolan vilket var med blandade känslor. Det visade sig att min grupp var extremt varierad och är antagligen lite för lätt för mig då vi idag fick lära oss räkna, men jag hoppas att det blir bättre. Vi fick sedan en lista på les livres vi skulle köpa och det lilla kalaset gick självklart på 500 kronor vilket känns lite jobbigt första månaden när jag inte har någon som helst koll på vad alla mina pengar gått till. I min grupp är det två andra svenskar, och resten är typ asiater. De är så sjukt söta, man förstår inte ett enda ord av vad de försöker säga på franska då det mest är en japansk/kinesisk-engelsk sörja med lite franskt uttal. Men de verkar jäkligt glada och optimistiska och det smittade verkligen av sig.

Ikväll verkar det som att le fransman kommer över för att hjälpa mig plugga, och jag fattar inte riktigt varför i helvette han vill göra det. Jag har ingen som helst förmåga att koncentrera mig på grammatik i mer än 5 minuter och han kommer antagligen go crazy på att jag blir som en rastlös 5åring. Av hans halvtaskiga engelska sms har jag i alla fall lyckats förstå att han vill sätta mina matlagningskunskaper på prov. Jag vet inte riktigt vad jag säger om den saken förutom att McDonalds ligger om hörnan och kommer antagligen få rädda mig.

Ibland längtar man hem lite. Fick precis en inbjuden till Movienight på 2.35:1 - och hur mysig idé är inte det liksom? Hade gärna kurat ihop mig med några goda vänner i Berns älskade källare med en drink i handen och kollat på film. Hoppas att det konceptet håller i sig till jag kommer hem.

The black balloon

Hade egentligen tänkt lägga mig tidigt men fastnade istället framför The Black Balloon med supersnygga Gemma Ward och Rhys Wakefield. En galet bra film faktiskt. Djup men ändå underhållande och lättsam.



Julia


http://lefashionimage.blogspot.com

Storm

Det ska tydligen blåsa lite här ikväll. Närmare 28 meter i sekunden och alla flygplatser har tydligen stängts. Det känns ju tryggt när jag bor i ett hus där väggarna är gjorda av papp..

När man märker att man är i frankrike

Ja fransmännen är verkligen inte speciellt logiska ibland. Jag lyckades med Js hjälp reda ut mitt schema och vi upptäckte att de lyckats fucka-upp hela planeringen. Varje dag har jag nämligen två timmars franska mellan 10-12, men på måndagar har jag även föreläsningar mellan 10-12 och 12-14. Att jag ska vara på två platser samtidigt är inte för mig speciellt logiskt men det är det tydligen för dem. Det finns inte heller en chans att jag lyckas teleportera mig mellan två kurser på en hundradels sekund så att jag hinner med föreläsningen som börjar klockan 12. Jag blir så trött!

Nu försöker jag hur som förbereda mig inför imorgon genom att gå igenom alla mina gamla franskaanteckningar från trean. Över hela bordet ligger det alltså papper med verb, prepositioner och tidsadverb. Well, det går iaf bättre än väntat.

Ett regnigt Paris

Idag har jag vart i skolan och fått mitt schema, tack och lov fick jag tiderna jag önskat och jag hamnade i nybörjargruppen. Bara jag slipper lära mig hälsningsfraser och sådana nybörjarsaker.

Efter det drack jag det dyraste Marc´o polo téet och åt den absolut dyraste Pain au chocolat ever på Café de flore. 100 kronor kostade kalaset och jag satt där vid ett runt litet cafébord och tittade på parisare som rusade fram i regnet. Det var rätt trevligt det. Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sedan gå ut och shoppa lite, om det slutar regna vill säga. A bientôt!


När man vet att man bor i världens vackraste stad


Dimanche

Söndagar kan verkligen vara deprimerande, även i Paris. Speciellt när ens säng känns väldigt stor och tom, hela köket är belamrat med disk efter Mikaelas fantastiska vegatariska middag och min lediga tid i Paris slutar imorgon. 

Idag har jag inte satt foten utanför lägenheten och skönt var väl det då jag var trött som ett djur och hade trevligt sällskap. Imorgon ska jag upp galet tidigt (9) för att gå till skolan och få mitt schema och lite sådant inför tisdagagens kursstart. Sedan tänker jag traska runt i Saint-Germain, ta en kaffe eller ett glas vin på Café de Flore och sedan köpa mig något härligt modemagasin. Hoppas att er helg vart bra darlings!

David Lachapelle


Dinnerparty en face de l´Arc de Triomphe et Le Régine

Gårdagskvällen var udda men väldigt trevlig. Först vankades det middag, drinkinggames och chevreost hemma hos Jules som bodde precis vid L' Arc de Triomphe med en helt fantastiskt utsikt. Efter det blev det en kort sväng till Le Régine där det visade sig att vi hade missat Uffie. Stötte på Amelie och Nelly som var där och visade hur svenskar festar men jag och M var relativt otaggade så vi tog en taxi hem istället. Kvällen, natten och morgonen avrundades med fransk gramatik och Paris Je t'aime.


Updates från paris

Det sitter en otroligt snygg fransman på min fönsterbräda med en cigarett i mungipan, hur ofta trodde man att det skulle hända på riktigt? haha

Nattblogg

Okey, Paristime så är vi hemma tidigt men eftersom jag fortfarande går på Bernstid så är det stängning-McDonalds-Taxi/nattbusstime och jag är så slut att jag skulle kunna sova ståendes. Vi hamnade på middag i åttonde, i en lägenhet med utsikt över triumfbågen med Pierre och hans kompis Jules. Sedan bar det, för min och Mickans del, av till Le Régine där det gick ovanligt snabbt att komma in plus att vi var de enda som slapp betala inträde vilket var trevligt. Nu ska jag gå och lägga mig, om det inte är så att le fransman är på väg hit, att svara direkt på sms är inte fransmäns starka sida. Bonne nuit!

Paris by night

Kvällen ser ut att bli riktigt, riktigt bra. Vi ska snart hem till vår nyfunna franska vän Pierre på middag och sedan bär det av ut. Ikväll tänker jag dansa som aldrig förr i mina skyhöga Topshopklackar och svänga på min spetskjol. Jag tänkte säga "vi ses i vimlet", men det gör vi antagligen inte. Så jag får önska er en trevlig kväll, vad har ni för planer cupcakes? BISOU


Le smoking


Skitväder

Igår tog jag och Mikaela en sen kvällspromenad längs Rue Rivoli - i ballerinaskor och vårjacka. Tjejer gick barbenta och alla hade uppknäppta jackor. Idag är det snöblandat regn och jag blir så sjukt less.

Ikväll ska vi hur som ut och härja i stan. Antingen så blir det Le Régine där Uffie spelar ikväll, annars kan jag tänka mig att ta en sväng förbi Cha Cha, som visat sig vara vår hörnbar typ - fab fab fab! Jag vet dock inte hur jag ska orka då jag har ett rejält sömnunderskott och skulle kunna sova i flera dagar non-stop. Jag ska nog ta en liten nap nu och sedan göra i ordning lägenheten lite inför ikväll, man vet aldrig vem man får besök av, hah!

Lily for Vogue


Vogue UK March 2009. Foto: Nick Knight

Fredag

Äntligen helg! Idag är det fantastiskt väder här i Paris så jag ska strax, efter att ha städat lite, sätta på mig solglasögonen och ta en promenad längs Seine. Ikväll blir det crepes här hemma och sedan får vi se vart kvällen för oss.

En dag i Montmartre





Jag borde inte få ha en telefon

Jag borde verkligen ha någon spärr på min telefon så att någon annan måste godkänna innan jag skickar iväg ett sms. Jag är så full av skam över hur dåligt mitt sms till le fransman var att jag nu funderar på att slänga telefonen i Seine så att jag aldrig mer behöver fundera på vad han svarade och Om han över huvudtaget gjorde det. Putain!

Le mille feuilles


Patrick Demarchelier

Petter et le camera


Att jaga en solkatt

Jag har egentligen ingen aning om vad jag gör där uppe, jag vill bara känna mig fri.

Jag hoppar på ett ben, den vita klänningen fladdrar till och slokhatten hamnar på sned.

Jag skrattar.

Bara fötter på det svarta plåttaket.

Håller armarna rakt ut och snurrar med ansiktet mot himlen.                                  

Drar ett djupt bloss på cigaretten och lämnar den sedan hängandes i mungipan.

Lite aska faller ner på den nakna foten.

Bredvid foten, en solkatt som leker i solskenet.

Jag balanserar på kanten, placerar den ena foten framför den andra likt en lindansare på sin spända lina.

Vajar till och tittar ner.

Ser färger, vackra färger.

Helt plötsligt är jag någon annanstans.

Musik och lukten av öl fyller kroppen.

Dansar till den pulserande musiken.

Det rinner svett i nacken men jag bryr mig inte.

Sträcker armarna upp i luften.

Jag sätter mig ner intill skorstenen, tar ett till bloss på cigaretten och tittar kisandes ut över Seine.

En båt lastad med turister åker förbi.

En liten flicka pekar upp mot taken.

Jag låter ögonen löpa över taket och jagar solkatten med blicken.

Någonstans långt borta spelar en gatumusikant på sin trumpet.

*
På kvällarna när Mikaela gått hem och vi inte är ute och dricker vin så finns det inte så mycket att göra. Då skriver jag. Här är något litet jag kladdade ner på ett par minuter.


It's not what happens, It's how you handle it

Idag tog vi oss upp till tredje och dök in på Galerie Almine Rech i hopp om att få se något av Hedi Slimane. Självklart visste de inte ens vem han var men istället så hade de en grym utställning av den tidigare poeten John Giorno som heter Life is a killer. Riktigt cool, abstrakt konst med bra budskap.


  

Karusellen




Jag hittade den mest fantastiska karusellen igår utanför Hôtel de Ville.

Onsdag

Idag är jag så sjukt trött. Låg vaken halva natten och irriterade mig på att le fransman var så seg på att svara på mitt sms (svaret kom klockan 10 idag, bra jobbat) och grannen med jazzen som körde på extra länge i natt. Idag ska jag, Amelie, Nelly och Petter, om han vaknar, ta oss upp till Galerie Almine Rech i tredje arr där jag hört att Hedi Slimane ska ha några av sina verk. Kul med lite kultur, och eftersom jag bränt så fruktansvärt mycket pengar på senaste och nu bara har drygt 100 kronor om dagen att leva på så är det bra att göra något som inte kostar så mycket.

Därför älskar jag Paris

Idag har vart en sådan där fantastisk dag. Strosade runt lite i affärer på Rue Rivoli och nöp i fina plagg. Klämde i mig tidernas godast caesarbaugette med kyckling och parmesan och mötte sedan upp Petter som hade virrat bort sig bland alla broar. Vi tog en promenad upp till Bastille, spang av "en slump" in i le fransman (jag låtsades vara väldigt överraskad att se honom) som jobbar i närheten och vi gick sedan runt i marais och kollade på alla fina omgivningar. Satte oss ner vid ett torg och drack vin och kaffe i solskenet.

Ikväll har jag ätit middag med min almost-roommate Mickan och sedan har jag druckigt vin med lite vänner. Det är det fina med Paris, man kan dricka vin varje dag.


Le smoking


C'est jolie, trés jolie.

Min musikaliska franska granne

Jag har alltid gillat musik i alla färger och former. Men jag gillar dock inte att höra någon lära sig spela instrument på andra sidan väggen. Som min granne, fransmannen med musiken. Varje kväll vid 22 drar han igång Jazz på högsta volym, jag hatar jazz. Och vid midnatt som nu, blir han antagligen så inspirerad av jazzen att han själv börjar öva. Just nu sitter han och bonkar som en galning på ett trumset och det låter förjävligt. Igår slutade han vid två, hoppas att han är tröttare ikväll för mina öron blöder.


Kate, kate, kate


Kate Moss for Missoni.

När man saknar sverige

Idag tog jag en tripp ut till IKEA Roissy utanför Paris för att köpa sängkläder, täcken, kuddar och annat som jag bara vill ha mitt eget. Blev lyrisk över allt svenskt och var bara tvungen att äta köttbullar med gräddsås och lingonsylt, men det smakade självklart inte som hemma. Blev sedan helt salig när jag gick in i deras matshop med svensk mat och fick cravings efter de mest konstiga saker som jag aldrig annars blir sugen på. Blåbärssylt, gravad lax, ballerinakakor och glögg. Istället handlade jag det nödvändigaste såsom knäckebröd, dillkaviar och kardemummaskorpor. Så nu sitter jag med Mickan i min lilla lägenhet, dricker vin, äter skorpor och på spisen står en stor kastrull risgrynsgröt som Mickan tänkte smälla i sig. Det luktar som när man var liten, äckligt - jag har aldrig gillat gröt, tur att jag har mitt vin.

Mon studio

Det är många som är nyfikna på hur min lilla lägenhet, eller skokartongen som jag kallar den, ser ut. Så, här har ni några bilder.



  

Café de Flore

Idag gick jag och Mikaela en långpromenad i solen för att lindra baksmällan med lite frisk luft. Gick över till Saint-Germain och gick genom hela latinkvarteren bort till Alexanderbron. Passerade Café de Flore på vägen och kom att tänka på min fina darling Bells som drömmer om det varje dag och natt.


Le Régine

Jag har alltid hört mycket om hur bra Paris nattliv ska vara. Hur bra klubbar det finns och att musiken är grym - och igår fick jag för första gången uppleva hur jäkla fantastiskt man kan ha det ute här.

Mickan och jag körde middag och vinpimplande i min lilla lägenhet och begav oss sedan till vänstra stranden för att möte upp hennes kusin William samt hans vänner Sophie och Pierre på en restaurang. Några glas rödvin senare begav vi oss till Pershing Hall där det skålades i lite champagne och fyllde på sällskapet med lite mer fransmän. Le Régine blev nästa anhalt och det var så sjukt jäkla fantastiskt. Musiken var så bra som jag aldrig hört musik ute, drinkarna var fab och vi dansade till stängning klockan 6. Planen var sedan att vi skulle vidare till en annan klubb som stänger vid 08 och efter att ha ridit på Williams rygg hela vägen, då mina fötter hade dött någonstans vid femtiden, så kom vi till det proppfulla stället och blev nekade då det tydligen är betydligt mer män än tjejer som går ut i Paris, och vi var för få femmes i sällskapet för att grabbarna skulle komma in. Så, istället åkte vi hem till Pierre, i tjugonde, och efterfestade till 8 imorse. En helt jävla otrolig kväll!






Paris is crazy

Okej, ingen normal människa är vaken vid den här tiden en söndagsmorgon. Själv har jag inte gått och lagt mig. Anlände precis hemma efter en galen kväll på Pershing Hall och Le Regine. Det var så jävla kul. Jag kom precis hem från en galen efterfest med galna fransmän i tjugonde. Är så sjukt nöjd med kvällen. Jag berättar mer senare idag och slänger även upp lite fantastiska bilder. I love paris!

RSS 2.0