C:\Users\emelie\Pictures

Gick igenom delar av mina bilder på datorn (vilket är ett par stycken) och hittade dessa vackra foton;


från vänster: Kate Moss, Gemma Ward x2, Klara Wester, Nike Felldin
Det är sjukt hur vackra människor kan vara.

Recap

Om jag ska vara ärlig så har jag inte gjort speciellt mycket sedan min senaste uppdatering. Jag har åkt båt i Mälaren med allt som hör till, bad och stora vattenleksaker. Jag har grillat hos Elisabet och dansat mig svettig på både Platina och Birger Jarl i goda vänners sällskap. Igår åt vi världens godaste middag på Lisa på torget med Gs familj, rökta räkor och ljummen kycklingsallad med cocosmjölk och limesås är aldrig fel.

Idag tänkte jag tvinga ut min familj på äventyr i skärgården, vi får se hur det går.


Svettigt? Jo tack. Lite lagom sådär.

étudier?

Jag har aldrig vart speciellt bra på att plugga, vilket ni som följde e1989 säkert förstod. Dock har jag nu börjat fundera över om jag inte ska läsa statsvetenskap denna termin. Statsvetenskap har sedan länge vart en dröm jag aldrig trodde jag skulle komma in på, men på mitt antagningsbesked till Stockholms universitet så stod det minsann att jag var antagen. Jaha, att jobba och tjäna pengar eller inte? Det blir nog bara franska hörförståelse och muntlig kommunikation nu till hösten, tacka gud för kvällskurser (och kårlegget som kommer med dem!!).

Jag kan i alla fall meddela alla mina (typ 12) läsare att från och med slutet av januari 2009 så blir det Merci pour rien då jag lämnar Stockholm för att prova mina vingar i Paris. Fyra månader ska jag spendera i världens vackraste stad, drickandes rosé och läsa franska Vouge, och självklart lite Sorbonne på det!

Vackert



Två välklädda personer, tillsammans.
http://lookbook.nu

Onsdag

Igår blev jag både en klänning och ett par örhängen rikare. Kristina hade med sig världens finaste Givenchyörhängen hem till mig och senare på kvällen lade jag vantarna på en svart spetsklänning som jag tänker matcha till mina mary-janes!

För tillfället inväntar jag ett svarsmail från min chef där jag får reda på om jag får ta semester nästa vecka eller inte. Ser det inte som speciellt givande att sitta och stirra hela dagarna då det inte finns någonting att göra. Lite mer skärgård vore som sagt inte helt fel.

Spets, oui merci!

Jag är sjukt sugen på en liten spetsklänning till mina Mary-janes. Har letat runt på internet som en galning efter den svarta Ceci Tokyo-klänningen men den verkar vara slutsåld precis överallt. Är det någon som har en över eller vet var den finns att köpa?

Folk återvänder

Äntligen börjar mina vänner trilla tillbaka från diverse semestrar. Idag har älskade Kristina kommit hem från USA med väskorna fulla av märkeskläder och skor. Om drygt en vecka kommer Bella hem även hon från USA med tung packning. Någon som har en flygbiljett till USA över?

#Jobb

Personen med anknytning 123456 - är på semester och återkommer den 25 augusti.
Blablabla är på semester och är tillbaka den 19 augusti.

Tillåt mig att sucka.

Hello!



Svarta SALVATORE FERRAGAMO, yes please!

#Jobb

Morgonstund har guld i mun, eller? Idag är vi två personer kort på jobbet, vilket innebär att vi är totalt två på Sverige där vi annars är runt 30, det känns stabilt. Det är grått utanför mitt fönster men vad jag kan se så håller Stockholm på att vakna.

Rött



Röda klänningar får mig alltid att må bra, så även denna.
http://lookbook.nu.

#Jobb

Ja, roligare kan man ju ha. Det ligger extremt få annonser uppe, och 99% av alla man ringer till är på semester. Har mest suttit och stirrat på skärmen hela dagen som om jag väntar mig att den ska ta något eget intiativ eller att massa kunder helt plötsligt ska göra massa inmailningar. Nej, det kommer inte hända.

Igår skulle jag tagit itu med alla dessa tackkort från studenten som jag fortfarande inte fått iväg men det blev inte så mycket till det eftersom G kom till stockholm vid halv elva. Vi tog en promenad i Hammarby Sjöstad och tog en läsk på Göteborg, det behövde jag.

Nej som sagt, jobb var det, dock för tillfället inget roligt sådant.

Work work

Om 7 timmar och tio minuter ska jag infinna mig på jobbet. Kul att semestern är slut!

Jag har blivit med Mary-jane!



Jag har tröstshoppat världens läckraste, och högsta Mary-janes. Bör dimpa ner i brevlådan om ett par veckor. De ska få följa med mig ut på äventyr kan jag lova!

Mamma mia!

Idag har vart en dag helt tillägnad min käre mor som fylller hela 54 år. Dagen började med frukost, sång och paket och nästa anhalt blev italiensk pasta till lunch följt av Mamma Mia. Riktigt, riktigt bra film som verkligen var mer än vad jag förväntat mig. Maryl Streep gjorde ett lysande jobb och så även de tre (två) stiliga männen. Kvällen spenderades på Gondolen med tryffelrisotto, hummer och grillad biff - riktigt härligt!

After Pontus

Igår blev det ingen lugn hemmakväll som jag från början hade tänkt mig. Lova meddelade vid midnatt att det var Pontus by the sea som stod på schemat så jag svidade om från pyjamas till min röda favoritklänning, slängde på mig ett par klackar och begav mig in till stan. Pontus är som det alltid är, helt underbart - jag blir aldrig besviken. Då de stängde redan klockan ett och mer eller mindre slängde ut oss halv två så drog vi vidare till något mysko ställe i gamla stan som hette After, dock till min stora besvikelse då vi egentligen var på jakt efter en gayklubb med fantastiska gaykillar. Det blev hur som helst en väldigt rolig kväll och lite efter tre befann jag mig i sängen igen, i min pyjamas.

Och mer kommer det..



Underbara bilder. Underbara kläder. Underbara skor
På söndag ska jaga ett par Mary-Janes!


Läckert



Hittade världens ballaste sida, http://lookbook.nu/ där folk från hela världen kan lägga upp sina outfits. Inte för att jag själv lockas speciellt mycket att göra det men det var definitivt kul att se på andra.

Recap

Milano var fantastiskt, mitt ressällskap Elisabet likaså! Vi struttade runt hela dagarna i kvarteren kring Piazza del Doumo, åt världshistoriens godaste glass vid Monte Napoleone, drack ännu godare vin på världens mysigaste restaurang vid San Lorenzo och hade det allmänt gott i fyra dagar.



Vi hittade även världens vackraste man vid ett café på Via Pisani. Jag kunde inte sluta stirra och Elisabet försökte rädda situationen genom att smygfota honom, vilket blev mindre lyckat.



Efter en kort övernattning hemma hos far begav jag mig direkt ut till Stockholms skärgård och har sedan i tisdags sunkat runt i otvättat hårt och tre storlekar försmå foppa-tofflor. Jag har läst böcker och tagit iskalla kvällsdopp i min ensamhet, precis som jag vill ha det. Imorgon ska mammas födelsedag firas med Mamma Mia och middag på Gondolen och på måndag är semestern slut.

Arrivederci!

So long snyggingar, nu måste jag packa ihop det sista för imorgon åker jag till Milano för att shoppa och dricka vin!


Livsviktigt


Som förr

På mitt affärsområde är det nästan enbart män - och jag. Sätter man några killar runt ett bord och låter dem ha lite för mycket strötid över så sjunker nivån på diverse sexistiska skämt och kommentarer rejält. Igår förmiddags fick jag en känsla av nostalgi när jag halvlåg i soffan på tiorasten och lyssna på när de fråga ut den nya killen om hans sexliv, vem han skulle välja att ligga med om han var tvungen etc. Jag iaktog det med samma facination som man i mellanstadiet spänt väntade på om någon skulle våga ta konsekvens eller inte och förberedde sig på att nästa gång kanske det är jag som blir utsatt för en puss. Kanske växer vi aldrig upp på det sättet, kanske kommer det fortfarande vara lika intressant att veta om femtio år vem man då helst vill spela bingo med på lördagskvällen.  

Dagen

Mitt jobb håller på att döda mig. Trots att jag inte presterat ett jäkla dugg idag var jag svimfärdig redan innan lunch och ville inget annat än att gå hem och dra täcket över huvudet. Jag är i stort behov av semester och då alla andra redan verkat gå på semester av mina tomma samtalslistor att dömma, anser jag att jag borde få ledigt från och med nu. Jag hatar verkligen att sitta och göra ingenting med när jobbsökandet står mer eller mindre stilla under juni och juli så har jag inte mycket annat att göra än att sitta med headsetet på huvudet och pilla mig i naveln.

Imorgon blir det dock andra bullar då det vankas grillning och rosé på min terrass med mina underbara flickor. Sen kväll och tidig morgon kommer vi spendera på Karlbergs slott där det skall drickas drinkar och dansas med kadetterna!

Finally

Det går mycket skit på tv. Ikväll är det dock en fantastisk tablå med både The fashionista diaries, Sex & The city och Skilsmässa på franska! Så om någon vill ha tag i mig gör ni bäst i att göra hembesök.


Lilla Nike




Hamnade av en slump hos Fashion Affair på Stureplan. Hittade den här bilden och blev både glad och förvirrad samtidigt. Min lilla Nike? Hur som haver, utställningen skall ses snarast!

Nya vanor

Jag som i allmänhet är otroligt sällskapssjuk har fått nya vanor. Helt plötsligt är min favorittid på dagen då jag själv får gå iväg på lunch och äta i min ensamhet. Det är skönt att rensa tankarna från alla jobbiga jobbsamtal och ladda upp inför eftermiddagen. Ensam är stark, och så är ofta maten jag väljer!

Annat

Mindre deprimerande är att jag idag fick tillskott i garderoben av en underbar By Marlene Birger och en Calvin Klein. Det gick ju väldans bra att hålla i lönen innan Milano...

Nattliga funderingar

Jag ska upp om mindre än sex timmar och jag är inte trött över huvud taget. Inget bra går på tv, inga vänner är vakna och allt är bara mörkt och tyst. Det är vid sådana här tillfällen som jag börjar fundera på mitt liv. Lever det jag det liv jag vill leva och framförallt, lever jag mitt liv med Den och Dem jag vill leva det med. Är det verkligen roligt att vara ute varje helg, träffa samma människor och prata om samma saker?  Jag säger inte att jag vantrivs, jag älskar mitt liv och min tillvaro men jag kan ändå inte låta bli att ifrågasätta min vardag ibland. Börjar den bli enformig?



RSS 2.0