#98 Bella om att åka på finlandskryssning

"Alla stormar på båten iklädda Gina Tricot och Dressman och med rullvagnen i högsta hugg. Fult platttångat hår trängs med spikfrillor och rakade lumpenfrisyrer. Först går de direkt till taxfreen där de lassar på billig öl och allt dåligt och slaffsigt man kan tänkas dricka. Sedan är det råkrök i C-hytten under vatten där alla trängs på små 60 cm breda britsar. Chockrosa tvådelade Gina tricot-klänningar matchas till leggings, helst vita piratleggings. Taxklackade, vita spetspumps ses ofta till denna fantastiska outfit och männen bär gärna rutig kortärmsskjorta, tajta trähalsband och synliga tubsockor. En stark doft av AXE fyller den lilla hytten.

Dags för buffén/buffen där det här lassas på mängder av "lyxmat" som räkor, pommes och rostbiff. Det skålas vilt med gratisvinet tappat ur kranar och en och annan spikfrilla syns nu halvliggandes i sin stol med en synlig prilla under läppen. Dags för karaoke där Backstreet boys blandas med favoriter som My heart will go on och obskyra svenska band som Arvingarna och Lasse Stefans. Kvällens höjdpunkt är en avdankad Elviskopia man hittat på charterorter så som Ayia Napa och Alanya som kvällen till ära framför klassiker iklädd tajt guldoverall, frenetiskt skakande på höfterna. 

Dags för schteket på dansgolvet med rökpuffar, blinkande lampor och discokula. Här kan Bella verkligen föreställa sig hur folk dansar precis som i Viking Line-reklamen, helt crazy av alla Smirnoff Ice med armarna vajandes högt över huvudet. Någon timme senare kräks folk kors och tvärs i trappor och korridoren medan en och annan drar hem sitt läckra ragg från dansgolvet ner till C-hytten, under vatten. På morgonen anländer färjan till Helsingfors där någon enstaka tapper själ lämnar båten för lite sightseeing i muminstaden. För alla andra återstår bara ångest som tex kan bestå av att man vaknar upp bredvid någon i fula kalsonger med hår på magen som ligger med sur andedräkt, utslagen bredvid en i C-hytten, under vattnet. Vid resans slut släpar sig alla av båten med väskan full av taxfreeöl och en och annan könssjukdom. Ölen beslagtas i tullen men ångesten får de leva med."

Citerat av Isabelle Swahn, djupt filosoferande en månadagskväll med en halv flaska vin i magen.

Kommentarer
Postat av: Josefine

Nu undrar jag självklart huruvida unga fröken Swahn har något belägg för hennes väldigt målande beskrivning?



Visst pyr även mina färjor mot finlandsfärjor, men jag kan åtminstone försvara mig med att jag aldrig varit med om någon och således heller inte kan beskriva hur de går till ^^

2009-01-06 @ 00:19:32
URL: http://neveranhonestword.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0